Optimera solbrännan med appen ”Min soltid”

Min soltid
Äntligen är våren och snart sommaren med sol och värme här.

Sommar innebär förutom skön värme och härligt ljus tre återkommande nojor för många: pollen, beach 201x och den optimala solbrännan. Pollenbesvär är inget kul, somliga gillar dock att träna inför strandsäsongen och andra gillar att pressa på stränderna.

Jag har alltid gillat sommarvärmen men har sällan tålamod för att pressa på stranden och bli sådär gyllenbrun. Jag kan dock uppskatta att få lite färg, om inget att för att känna att jag verkligen tagit vara på sommaren och varit ute mycket. Med det senare följer dock risken att bränna sig, och med det alla obehag som följer.

Vår vän Strålsäkerhetsmyndigheten har som tur är tagit fram en hjälpreda till oss med iPhone eller Android – appen Min soltid

Det två viktigaste faktorerna som avgör hur länge du kan vara ute i solen är hur känslig du är för solen samt hur starkt solen är. I ”Min soltid” anger du:

  • plats
  • tid på dygnet
  • ålder och
  • din solkänslighet

Tillbaka får du en beräkning för hur länge du kan vistas i solen under rådande förhållande:

  • i direkt sol,
  • med lite skugga eller
  • med mycket skugga.

Utöver detta finns det allmänna solråd och solfakta att ta del av. Det bästa skyddet är egentligen att undvika solen när den är som starkast klockan 11-15. Själv har jag uppskattat att läsa om solråden för barn, eftersom jag är en relativt nybliven pappa. Informationen upplevs mest som allmänbildning men ett eller annat tips har varit bra och jag har haft värde, men kanske främst lättsamt nöje, av appen.

Ladda hem den här till iOS och Android.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>