Mitt skrivbord: Johannes (igen)

mitt-skrivbordSedan den förra guidade turen på mitt skrivbord har jag bytt både jobb och kontor. Jag har lämnat kommunpolitiken för ett jobb som pr-konsult.

Men jag har inte bara bytt jobb utan också en del rutiner och arbetssätt. Så här kommer en ny guidad tur kring ett nytt skrivbord. Häng med, du kanske hittar något du själv kan ta till ditt egna skrivbord!

 

Johannes skrivbord

1. Brevkorgar. Den översta är min inkorg. Den under den är min skräpkorg där jag lägger saker som ska ner i sekretesskärlet. Under den har jag anteckningsmaterial som post it-lappar och sånt. Därunder har jag ett gäng utskrivna ”Koll på kvarten” och ”Kompakta kalendern”. Och allra längst ner har jag en packe tomma plastfickor. Allt detta är sådant som jag märkt att jag ofta gick och hämtade. Nu har jag det nära till hands.

2. Hörselkåpor. När man jobbar i kontorslandskap är hörselkåpor ett måste. Då jag verkligen måste koncentrera mig petar jag in iphone-lurar med musik i öronen, sätter hörselkåporna utanpå och blir helt avskärmad från omvärlden.

3. Koll på kvarten. Eftersom jag behöver veta hur mycket tid jag ska lägga på olika arbetsuppgifter med en kvarts upplösning funkar vår mall ”Koll på kvarten” perfekt. Svarta anteckningar är fakturerbara uppgifter och röda är ofakturerbara.

4. Referenslitteratur. Här står vår interna handbok, pressetiska regler och lite annat smått och gott. Ärligt talat bläddrar jag inte i det så ofta men det är skönt att ha en plats för sånt.

5. Vattenflaska. Jag misslyckas ständigt med att dricka tillräckligt med vatten och vattenflaskan står där som en ständig påminnelse om det.

6. Pennor. I stället för att ha pennorna i en hög som på förra skrivbordet har jag dem nu prydligt samlade i ett pennställ. De pennorna jag använder oftast ligger som du ser bredvid nr 3.

7. Anteckningsblock. Jag har fallit för Whitelines link. Förutom att det är otroligt enkelt att digitalisera anteckningarna tycker jag det gråa pappret ser sobert ut. Varje fredag dumpar jag in alla veckans mina anteckningar in i Evernote.

8. Dator. En pc. Med officepaketet. Inga konstigheter. Den största förändringen sedan senast är att jag upptäckt kortkommandot Win+piltangent som lägger det aktiva fönstret på hälften av skärmen. På så sätt kan jag få mejlen på ena halvan av skärmen och kalendern på andra halvan.

9. En blomma. Som sakta men säkert möter döden. Det är därför den är inskjuten bakom manushållaren.

10. Mapparkiv. Jag försöker hålla mig så papperslös som möjligt men vissa papper är svåra att undvika. Så på skrivbordet står ett ståmappsystem från Classei. Varje uppdragsgivare har en mapp med vit etikett och de interna dokumenten samlas i mappar med gul dito.

11. Hörlurar. Det händer att jag behöver kolla viktiga nyhetsinslag och intervjufilmer (läs: youtubefilmer med gulliga katter) på datorn. För att inte störa min omgivning använder jag dessa hörlurar. Observera tejpbiten på sladden som gör att lurarna inte går i golvet när jag höjer skrivbordet.

12. Bärbar dator. En MacBook med OmniFocus. Det är här jag har mina att göra- listor. Egentligen borde jag ha dem i samma dator som jag arbetar men min arbetsplats är lika låst vid Microsoft som jag är vid OmniFocus så det här får bli kompromissen. Den här datorn tar jag alltid med mig och använder också de gånger jag jobbar hemma.

Förbättringspotential

Det finns en hel del som står på mitt skrivbord som jag skulle kunna göra mig av med. Den döda blomman, referenslitteraturen och den bärbara datorn till exempel.

Vill du också dela med dig av ditt skrivbord? Skicka ett foto och en text till info@produktivtetsbloggen.se så kanske vi publicerar det på bloggen.

 

Annons:

3 tankar om “Mitt skrivbord: Johannes (igen)

  1. Todoist har i alla fall lärt mig litet mer om GTD. Man möter motstånd och man utvecklas av det. Processing och review i mitt fall :)

  2. Johannes Krunegård säger:

    Intressant med Todoist! Jag har tittat lite på det och det verkar vara ett väldigt bra, plattformsoberoende alternativ till Omnifocus.

  3. 12) För jobb har jag börjat använda Todoist pro. Fungerar bra för jobbet. Framförallt för att mitt jobb är mindre komplext än mitt liv :) Innan dess gjorde jag likadant och hade alltid min air med mig (och uppe).

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>