Recension: Making it all work

Making it all workNu i sommar har jag läst Making it all work, David Allens uppföljare till Får det gjort – svart bälte i vardagseffektivitet.

Och en uppföljare är precis vad det är. Du som läst Få det gjort och följer vår GTD-skola kommer känna igen dig när du läser Making it all work.

Man märker att Allen har upplevt ett behov av att fördjupa och utförligare förklara tankegodset i Få det gjort. Dels för att många som använt sig av GTD har kommit med frågor och bidragit med erfarenheter men också för att världen förändrats med ny teknik och nya arbetssätt. Så Making it all work kan sägas vara en uppdaterad version av Få det gjort.

För min egen del var det nyttigt att läsa kapitlen om de olika fokusnivåerna – från syfte och principer ner till praktiska åtgärder. Det har jag tidigare tyckt varit lite luddigt, men nu ter det sig klarare tack vare goda exempel.

Tyvärr finns den inte översatt till svenska utan man får nöja sig med att läsa den på originalspråket, engelska.

Making it all work är perfekt för dig som läst Få det gjort men har följdfrågor, eller vill fördjupa dig i GTD.

Har du läst Making it all work? Vad tyckte du om den? Dela med dig i kommentarsfältet.

Annons:

11 tankar om “Recension: Making it all work

 1. Hej!

  Hittade precis ett väldigt bra tips hur man får horisonterna att fungera med sitt liv. För er som inte har stött på honom tidigare så heter han Anthony Robbins och verket jag tänker på är Time of Your Life. Framåt dag åtta så bara klickade allt.

  Vad han har lagt mycket vikt på (tillskillnad från DA) är just: Vad vill jag i livet, varför/drivkrafter, gör det mesta av det. DA säger verkar mest säga äsch gör vad du vill av det jag bryr mig inte.

  För den som vill ha mer info hör bara av er!
  Emil

 2. Tack för tips Emil, men tror hellre jag läser ändå!
  Har GTD i bokhyllan hemma och köpte i veckan Making It All Work i elektroniskt format.

 3. Jag tror minsann att jag måste lägga den till listan över ”böcker att läsa någon gång”. Hade inte riktigt trott att jag skulle behöva den men jag tycker också att det med fokusnivåer är lite svårt att greppa…
  Men innan jag läser den ska jag läsa om Getting things done, fast på engelska nästa gång. Jag har bara läst den på norska (!).

  • Lisa, mitt tips är att Du lyssnar på ljudböckerna. Det är ett sätt att snabbt gå igenom DAs GTD-bok och samtidigt få det på originalspråket. Min favorit är iofs en konferens som är uppbyggd på ett mer praktiskt sätt än boken (av DA).

   Johannes, jag håller helt och hållet med dig. Fokusnivåerna tog mig lång tid att greppa men för mig släppte det efter att jag satte mig ned med GTD+MIAW pdf:en och jämföra vad han sa om de olika horisonterna. Så här i efterhand håller jag inte med om hans aspekter.

   Ska jag vara ärlig tror jag att jag har lyssnat och läst mig igenom MIAW tre, fyra gånger och den har fortfarande inte satt sig ordentligt, vilket är både skrämmande och roligt samtidigt.

   Tack för en bra recension!

   • Emil, jag har också lyssnat på MIAW ungefär lika många gånger, och jag håller med om att det är skrämmande att allt inte satt sig. Det har fått mig att tvivla på om GTD verkligen är så bra som man trott eller om det bara är en ”religiös övertygelse” som man inte kan släppa. Har dock kommit fram till att det jag lärt mig och implementerat av GTD hittills enbart varit positivt och att jag inte har någon anledning att göra något av det ogjort. Varje steg mot att lära sig allt är positivt och även om man aldrig kommer hela vägen har inget varit för ondo.

    Skulle vara intressant att höra exakt vilka aspekter du inte höll med om, kanske kan man erbjuda varandra lite nya infallsvinklar.

    • Mitt problem med MIAW är att det är som han säger, han har nästan ingen anledning att skriva en bok. Boken är mindre praktisk och mer filosofisk. Han diskuterar snarare än undervisar och därför blir den svårare att lyssna på, konkretisera eller bli imponerad av ^^

   • En till fråga. Konferensen du pratar om, är det Getting Things Done Fast? Den är faktiskt riktigt bra, svårt att säga om den passar bäst för veteraner eller för nybörjare dock.

    • Johannes Krunegård säger:

     Jag brukar lyssna på föreläsningen när jag känner att jag trillat av vagnen. Det är ett inspirerande sätt att komma på den igen och man upptäcker alltid något nytt.

     • Tror det kan vara den. Jag brukar rekommendera att folk skaffar GTD + konferensen. Sen brukar jag oftast rekommendera konferensen :) Den är mer övertygande om att GTD är bra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>