LiveMinutes – konferens- och kollaborationsverktyg

Vi har som mål på Produktivitetsbloggen att prata och tipsa om sådant vi faktiskt själva provat, så vad passar då inte bättre än att recensera ett verktyg vi använt under våra veckovisa redaktionsmöten: LiveMinutes.

LiveMinutes är ett konferensverktyg, komplett med röst- och videomöjligheter, men även ett kollaborationsverktyg och ett rapportarkiv. Du skapar ett konferensrum, bjuder in deltagare antingen via mail eller genom att ge dem länken till rummet och vips kan ni både prata och dela skriven och ritad information med varandra.

Röst- och videofunktionaliteten har vi bara testat som hastigast, inte använt fullt ut, då vi förlitar oss på Skype istället för detta. Allt fungerade tillfredsställande när vi provade.

Kollaborationsdelen låter dig och dina mötesdeltagare skriva anteckningar, rita bilder och ladda upp filer (PDF, Word, Powerpoint, Excel). Antingen ställer du in mötesrummet så att alla måste titta på samma vy, alternativt tillåter du mötesdeltagarna att själva växla fritt mellan vyerna.

När mötet är avslutat genererar LiveMinutes en PDF som den sparar ned i sitt rapportarkiv, komplett med alla de anteckningar och bilder som skapats under mötet.

LiveMinutes integrerar med Evernote och kan både hämta anteckningar därifrån och spara ned mötesprotokoll. Vi hade exempelvis vår standardagenda i Evernote för att slippa skriva in den på nytt varje gång.

Det bra

  • Gratis
  • Webbaserat: ingen extra mjukvara behövs
  • Evernote-integration
  • Kräver ingen registrering för mötesdeltagarna
  • Allt i ett: kommunikation, kollaboration, arkivering

Det dåliga

  • Flashbaserat. Detta begränsar tillgängligheten på tablets. Det finns en HTML5-version, men i den kan du bara se rapportarkivet och måste uppdatera manuellt för att se ändringarna.
  • Om flera skriver i samma anteckningsark samtidigt hänger inte alltid texten med, vilket resulterar i felstavningar eller väldigt konstiga meningar.
  • Introduktionsguiden presenteras av väldigt frustrerande tant och det går inte att hoppa över den.
  • Allt i ett. I stället för att vara riktigt bra på en sak är LiveMinutes okej på allt.

Framför allt problemen med textinmatning i anteckningsarken samt att allt är i Flash har gjort att vi övergett LiveMinutes till förmån för mötesdokumentation i Google Drive. Vi hade inte riktigt behov av ett ”allt i ett”-verktyg som detta och valde i stället mer specialiserade applikationer.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>