Launch Center Pro tar genvägar i din Iphone

Trots att jag säkerligen har hundratals appar på min telefon använder jag förmodligen bara ett tiotal. Och i dem använder jag högst troligt bara några få funktioner. Resultatet blir onödigt många interaktioner med min telefon innan jag kommer åt det jag vill. Lösningen kan, tro det eller ej, vara ytterligare en app. Jag har testat Launch Center Pro.

Med Launch Center Pro kan du skapa genvägar till dina mest använda appar och funktioner. Så istället för att bläddra dig igenom flera hemskärmar och grotta dig ner i mappar kan du med två tryck komma åt det viktigaste.

En klok idé kan till exempel vara att skapa genvägar för att ringa upp folk du ringer ofta. Som din make, din mamma och pizzerian.

Den riktiga godbiten med launch center är att appen stöder så kallade URL-scheman. Det är länkar rakt in i appars funktioner. Den här funktionen är riktigt fiffig när den används tillsammans med Omnifocus. Låt mig ge ett exempel.

Ni vet att uppgifter på att-göralistan ofta har liknande syntax. Det är mycket ”Ring x om y”, ”Maila x om y” och ”Kolla upp x”. Visst är det förbenat jobbigt att behöva skriva ut hela meningarna när du ska skriva in det i Omnifocus på telefonen? Till macen har vi redan presenterat en lösning men på iphonen är ju behovet av skrivhjälp ännu större. Det är här Launch center kommer in i bilden.

Skapa en ny genväg och skriv in omnifocus:///add?name=Maila%20[prompt]%om%20 i rutan för länken. När du sen trycker på genvägen kommer en dialogruta upp där du skriver till exempel ”Kalle”. Tryck ”Go” så öppnas Omnifocus och du kan skriva in vad du skulle maila Kalle om. Nu är din att göra-post färdig att sparas.

Det här kan varieras i oändlighet. Du kan både hämta information via en dialogruta, som exemplet ovan eller från urklipp. Vill du ha fler exempel om hur man kan använda Launch Center och Omnifocus kan du kolla in a better mess.

Möjligheterna att skräddarsy genvägar och den snabba tillgången till dem har gjort att Launch Center Pro har förtjänat en plats i min telefons menyrad. Nackdelen är snarast att många appar jag använder inte tillämpar URL-schema och därför inte kan omfamnas av Launch Centers effektiva armar.

Launch Center Pro kostar 38 kronor i Appstore.

Annons:

En tanke om “Launch Center Pro tar genvägar i din Iphone

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>