Kortkommandokonflikten – Excel och Evernote

På Produktivitetsbloggen är vi flitiga användare av både Evernote och Excel. I kombinationen av dessa två utmärkta produktivitetsverktyg finns en liten, dock naggande, konflikt. Minns ni inlägget Klipp och klistra som en mästare i Excel? I Excel är kortkommandot för ”Klistra in special” CTRL+ALT+V. Just detta kortkommando används även av Evernote för att klistra in urklipp i anteckningar. Det finns kanske fler konflikter men för mig är denna oacceptabel.

Som tur är finns det flera lösningar på det hela. Sluta använd båda program eller ändra kortkommandot i Evernote, är några som slagit mig. Jag valde det senare och det ser ut så här.

Gå via menyn för Verktyg->Alternativ. Du får upp en dialogruta med flikar där en heter ”Snabbtangenter”. Längst ner hittar du ”Klistra in urklipp”. Här kan du välja att ta bort kortkommandot eller ersätta den med ett annat.

Evernote, snabbtangenter
Pust… Skönt att det gick att rätta till så enkelt.

Annons:

2 tankar om “Kortkommandokonflikten – Excel och Evernote

 1. Jag kan tipsa om Puretext, det är ett litet program som jag inte kan leva utan. Det ligger alltid i bakgrunden och när jag väljer Windows+V så klistras texten in utan att ta med sig formattering. Det funkar för alla program så jag behöver inte göra några inställningar i varken Excel eller Evernote.

  Gillar man inte Windows+V kan man ändra det till vad man vill.

 2. Michel Björn säger:

  Vilka busar…
  Visar sig att även Skitch valt att bråka med Excel.

  Skitch ligger i bakgrunden, om det är igång, och väntar på kortkommandot ”Ctrl+Shift+5”. En kanske trevlig funktion normalt sett då det aktiverar val av område för en skärmdump. Dock har Excel en, för mig, viktigare funktion. Samma kortkommando omvandlar nämligen ett tal till %-form. Vilket jag ofta behöver.

  Tyvärr har jag inte hittat en fix för det här utan måste stänga ner Skitch helt och hållet istället. Tar glatt emot förslag på andra lösningar, för även Skitch är ett bra program.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>