Uppfyll dina drömmar med hjälp av en enkel lista

Vi skriver mycket här på Produktivitetsbloggen om GTD, Lean och olika modeller för att få saker gjorda effektivt. Låt oss för tillfället ignorera alla mer eller mindre avancerade metoder och ta ner produktiviteten till dess enklaste form: en lista. Den kan du använda både för att få saker gjorda men även för att uppfylla dina innersta drömmar.

För tio år sedan sa en kompis till mig att jag skulle skriva ner 100 saker jag verkligen vill göra i en lista och sedan börja bocka av dem. Jag gjorde som han sa och insåg att taktiken är lika enkel som effektiv. Listor används ju normalt för mataffären, arbetspunkter, checklistor och liknande. Att även ta ner sina stora drömmar i en lista gör att de inte längre är lösa tankar i huvudet som kommer och går. Varje gång jag tittar på min lista så påminns jag om alla fantastiska saker som jag är på väg att genomföra. Det ger mig energi.

Idag har denna typ av drömlista nästan blivit en egen rörelse på nätet och kallas för bucket list. Uttrycket kommer från filmen med samma namn från 2007 med Morgan Freeman och Jack Nicholson i huvudrollerna och tanken är precis det som min kompis sa till mig för tio år sedan: skriv ner dina drömmar i en lista och börja bocka av dem.

Här kommer lite exempel på saker i min bucket list, både sådant som är avklarat och punkter som jag ännu inte utfört:

  • Äga en cab (genomfört 2006)
  • Genomföra en svensk klassiker (genomfört 2004)
  • Läsa hela farmors dagbok
  • Springa Stockholm maraton
  • Skaffa barn (genomfört 2009)
  • Resa landvägen från kust till kust i USA
  • Åka skidor i Alperna
  • Utforska Cook Islands

.. och mycket mer.

Har du en bucket list och vad innehåller den? Eller hanterar du dina drömmar på något annat sätt? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>