Kom igång med löpningen med Spotify running

Spotify runningLöpning är ju liksom inne just nu, om du inte har märkt det. Både i verkligheten och på sociala medier finns folk som verkar ha ett nästan ohälsosamt förhållande till träningsformen och knatar sig igenom maraton efter maraton.

Själv har jag gjort försök att haka på trenden. Länge var jag en sån som sprang en och en halv kilometer för att sedan flämtande och pustande gå en kilometer. Träningen kändes varken effektiv eller motiverande. Mersmaken lyste minst sagt med sin frånvaro och jag blev verkligen inte löparbiten. Men så upptäckte jag Spotify Running. Det gjorde hela skillnaden. 

Spotify Running till iOS känner av i vilken takt du springer och väljer musik som passar ditt tempo. När du börjar löprundan kan du välja mellan lite olika teman. Antingen väljer du ett specialspår, anpassat för löpning eller en låtlista med en genre eller känsla som tema. Specialspåren är långa sammanhängande låtar på ca 30 minuter och låtlistorna är ihopmixade så att pauserna mellan låtarna försvinner.

När du valt tema och börjat springa säger mobilen ”Detecting tempo” och känner därefter med hjälp av acceleratorn i telefonen av med hur många steg per minut du springer. All musik du hör därefter går i just det tempot. Fiffigt värre.

För mig, som måste göra saker i takt till musik är det här fantastiskt. Jag sätter bara ner fötterna i takt till musiken och vips vad det är så springer jag faktiskt. Och eftersom musiken nästan aldrig slutar så måste ju jag fortsätta springa. Så från att knappt ha orkat springa tre kilometer fixar jag nu dryga fem, utan problem. Och allt är Spotify Runnings förtjänst.

Hur gör du för att motivera dig till att springa? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>