JotAgent gör snabba anteckningar

Oavsett om du har ett avancerat att göra-system eller inte så har vi förmodligen alla ibland ett behov av att snabbt anteckna ned något.

Det kan vara en idé, ett förslag på en present, en todo, eller vad som helst – men det måste ut ur huvudet nu på en gång! Och snabbt ska det gå. Då är JotAgent något för dig, en iOS-app som låter dig spara din tanke lokalt i mobilen, eller skicka den direkt till ditt Evernote– eller Dropbox-konto.

jotagent-delningDirekt under textfältet på appens startsida kopplar du upp ditt Dropbox/Evernote-konto första gången. Sedan sköts på/av med de normala reglage-knapparna i iPhone. Och det går snabbt! Appen startar blixtsnabbt och du hamnar direkt i textfältet.

Anteckna och klicka på pappersflygplanet uppe till höger och sedan är det sparat. Du hamnar åter på utgångsläget i textfältet redo för nästa anteckning. Enkelt, snabbt och avskalat. Nere till höger i textfältet finns en ”nördig” räknare som räknar bokstäver (C) och ord (W).

Det finns även några få inställningar i Settings. Bland annat kan du styra hur du vill att rubriken ska skrivas, och förutom något i stil med ”todo” eller ”snabbanteckning” kan du lägga till olika tids- och datumstämplar.

Det som är bäst med appen är själva kärnan – det går snabbt och smärtfritt att göra en snabb anteckning. Det är enkelt och tydligt och så få knapptryckningar det bara går. Verkligen genomtänkt.

För att ta upp något appens utvecklare borde satsa på att förenkla mer så är det hur du sätter standardrubriken med olika tids- och datumstämplar. Det är något krångligt och förutom att lära dig deras sätt att koda olika format så måste du jobba lite tekniskt med situationstecken kombinerat med ord för att det ska bli helt rätt.

JotAgent gör med bravur det den ska, och det är värt 15 kr för att snabbt kunna tömma hjärnan vid behov. Du hittar appen i AppStore och kan läsa mer om den på utvecklarens hemsida.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>