Hazel städar din Mac

Det går gärna inflation i små verkygsprogram för OS X som vill hjälpa dig med diverse småsaker i din dator. Menylisten tenderar att bli allt trängre befolkad av små ikoner och mätare. Med det finns ett som faktiskt pryder sin plats i menylisten som jag vill tipsa om. Och det är Hazel.

Hazel håller ordning och reda på dina filer. Med hjälp av villkor som du ställer in kan automatiskt Hazel flytta, ta bort eller namnändra filer. Så om du till exempel vill sortera in foton i mappar efter datum eller att alla worddokument i en mapp som är sparade innan ett visst datum ska få ordet ”utkast” i filnamnet så fixar Hazel det enkelt åt dig.

Men användningsområdena är oändliga. Tack vare att du kan köra applescript som ett resultat av att dina villkor är uppfyllda kan du få Hazel att göra praktiskt taget vad som helst. Man kan stöta på de mest utstuderade exempel på Hazels användningsområden. Ett exempel är han som hade en fil i en dropboxmapp som när han ändrade filnamnet på den körde Hazel ett applescript som stängde av datorn. Tack vare det kunde han stänga av datorn på distans.

Det vanligaste användningsområdet är nog ändå att hålla papperskorgen tömd och mappar som tenderar att växa, som hämtade filer och skrivbordet i schack. Jag använder tillexempel Hazel till att automatiskt rensa ut hämtade filer som är äldre än en månad.

Hazel finns till OS X och kan hämtas på noodlesoft och kostar 25 USD.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>