En annan sorts fredagsmys

FredagsmysStädning och diskning är orsaken till eviga diskussioner i ett hushåll. Enligt vissa undersökningar är gräl om städning en av de vanligaste orsakerna till skilsmässor.

Efter en livlig diskussion om statusen på städningen hemma satte min fru och jag oss ned och löste problemet på vårt sätt.

Vi satte oss ner och tog en lång diskussion om vad som var viktigt hemma för oss. För mig är det viktigt att vissa ytor som bord och bänkar är avplockade. För min fru är det viktig att det är dammsuget, framförallt i hallen och i köket.

Vi skrev ner allting på en lista, så ”högupplöst” och specificerat som möjligt. Till listan lade vi också några grejjer som måste göras regelbundet men som vi ständigt glömmer. (Typ vattna blommor.)

Listan sattes upp på kylskåpet med rubriken ”fredagsmys”. Avsikten är nämligen att vi, innan vi sjunker ner framför ”På spåret” och fredagsölen öppnas, ska ha gjort allt som står på listan och alla rutor vara ikryssade.

Eftersom uppgifterna är så specificerade kryssas de av ganska snabbt (också eftersom man gjorde dem förra veckan och det inte hunnit samlas så mycket papper på borden eller grus i hallen).

Första fredagen vi körde vårt fredagsmys torkade min fru ur ugnen av bara farten. Hon skrev till ”veckans bonus: ugnen” på listan. Sedan dess finns veckans bonus, med utrymme för det som gick av bara farten på listan.

Det viktigaste är nog inte listan i sig, utan att vi hade diskussionen om vad som egentligen var viktigt för oss två.

Annons:

2 tankar om “En annan sorts fredagsmys

Kommentarsfunktionen är avstängd.