Drafts är tratten för all din text

Många av de saker vi gör börjar med en enkel textrad. Som den här. Det kan vara en ny punkt på att göra-listan, ett sms, en notering i kalendern eller ett telefonnummer.

Att snabbt få ut sådana små textrader ur huvudet är viktigt om man vill använda huvudet till annat än att komma ihåg saker.

Drafts är en iOS-app som kan hjälpa till med det, och lite till.

Det första man möts av är en vit yta med en blinkande markör. Det är med andra ord fritt fram att skriva, direkt utan omsvep och utan planer på vad du ska göra med texten.

När du är färdigskriven kan du skicka iväg texten till nästan vilken annan app som helst. Du kan skicka in texten i Omnifocus, skicka iväg det som ett e-postbrev eller in i Evernote. Är du den sociala typen kan då skicka iväg det du skrivit till ditt Facebookkonto eller Twitter. Allt inifrån Drafts.

Men eftersom Drafts precis som Launch Center Pro använder sig av URL-scheman kan du anpassa och automatisera det som ska hända med din text. Till exempel kan du få Draft att lägga till skriven text tillsammans med en tidsstämpel sist i en textfil på ditt dropboxkonto. Perfekt för att föra dagbok. Eller så kan du förprogrammera ett telefonnummer i meddelanden så att texten med bara ett knapptryck skickas till din favvoperson.

Om du inte skriver något i Drafts under 60 sekunder kommer appen när du öppnar den igen ge dig ett nytt oskrivet blad till dig att skiva nästa notering på. Jag upptäckte att det var en ganska skön funktion när jag förde små mötesanteckningar i telefonen och efter längre diskussioner som slutade i att jag fick något att göra fick ett blankt ark att skriva min åtgärd på och skicka in i Omnifocus för att sedan gå tillbaka till mötesanteckningarna.

Fördelar

  • Gör det snabbt att få saker ur huvudet
  • Enkelt användargränssnitt

Nackdelar

  • Omväg (Jamen, varför inte skriva direkt i appen du ska skriva i?)
  • Funkar inte med appar som inte fixar URL-scheman

Drafts finns till Iphone och Ipad och kostar 22 respektive 28 kronor.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>