5 julklappstips till den som vill bli effektivare

noun_83796Julen närmar sig med stormsteg och om du lyssnar noga kan du höra tomtens ”ho ho ho” långt bort i fjärran. För dig som inte är en sån som fixar alla julklappar i september finns fortfarande chansen att hitta precis rätt gåva att lägga under granen. Vi har fem tips att slå in till den som du tycker borde ha potential att slipa sitt liv lite till.

 

 

 

9789137147734_200_fa-det-gjort-svart-balte-i-vardagseffektivitet_haftad

Nya upplagan av Få det gjort

Eller det kanske får bli ett presentkort på Adlibris eller motsvarande. Den svenska översättningen av standardverket 1A när det gäller personlig produktivitet släpps nämligen först efter jul. Men är ändå en självklar klapp till den som läst sönder sitt exemplar av den tidigare utgåvan.

 

 

 

noun_111414Whiteboardtapet

Du kan inte få för mycket whiteboardyta. För den som verkligen inte kan få nog finns flera alternativ om man vill göra husets alla väggar till potentiella problemlösarytor. Kolla in Wallrite, Writeyboard eller Walltalkers.

 

 

662812c3-9e65-4bb5-8a08-e5e5080c1c1fFyrfärgspenna

Att ge bort en fin penna i present är lika klassiskt som enkelt. Det är vetenskapligt bevisat att man tänker bättre och får fler idéer när man kan rita med flera färger. Så varför bära med sig en massa pennor när det räcker med en? Finns både i de klassiska grundfärgerna och en mer flippad modern färgsättning.

 

 

s38sg-sbbk-sel-201509Apple Watch

Om du har en massa pengar över och verkligen behöver vara sams med någon kan du överväga att ge denne en så kallad ”wearable”. En Apple Watch håller inte bara koll på tiden åt dig utan är mer eller mindre en telefon på armen. Gillar mottagaren Androidtelefoner bättre är Pebble alternativet.

 

 

 

bi2068_rgb_unicef_094_8d47fd6df31abe6b-490

Välgörenhet

Vad ger man den som har allt? Svaret är ”ingenting”, man ger helt enkelt pengarna till någon som behöver dem bättre. Prylar tar tid att underhålla, ladda och utrymme att förvara. Så vill du göra någon som försöker få sitt livpussel att gå ihop en riktig tjänst ger du bort känslan av att göra världen lite bättre. Unicef, ActionAid och Kiva är bra alternativ.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>