Bra kalender för iPhone: Week Cal

Bra kalender för iPhoneHär kommer ett tips om en bra kalender för iPhone som alternativ till originalkalendern. I Week Cal kan du samla olika kalendrar i en och färgkoda dem efter tycke.

Jag har tidigare skrivit om Google Calendar, vilket jag är ett stort fan av och använder väldigt mycket till allt möjligt. Precis som med jobbkalendern går det att hämta denna in i orginalkalendern i telefonen, men ärligt talat lämnar det kalenderprogrammet väldigt mycket att önska.

Ett i mina ögon väldigt bra alternativ heter Week Cal och finns att köpa på App Store för 15 kronor. Den är snygg, lätt att redigera i och det går enkelt att hämta in olika kalendrar med tillhörande färger. Hur du enkelt går till väga för att hämta in dina kalendrar från Google Calendar hittar du här, åtminstone om du har en iPhone 4. I övrigt finns stöd för Exchange och Outlook etc.

Det finns en rad funktioner att leka med om man testar sig fram under inställningar. T.ex. att få veckonummer i hörnet på appen, tidzonsstöd samt att få kalendern som helskärm så att aktiviteterna blir tydligare. Veckovyn (som dessutom saknas i orginalkalendern) blir extra tjusig om du tiltar telefonen.

För dig som bestämmer dig för att byta på studs när du läser detta finns en stor fördel. Week Cal är synkad med orginalkalendern, så de aktiviteter du lagt till där följer med.

Annons:

39 tankar om “Bra kalender för iPhone: Week Cal

 1. Hej
  Kan ni hjälpa mig med WeekCal
  Jag skulle vilja att det kommer en påminnelse
  Ex 1 timme innan bokad tid eller vad det nu Jag har planerat in. Måste jag gå in varje gång för att dubbelkolla om jag har något den dagen. Kan man inte gå en notis eller påminnelse innan så man inte glömmer av?

 2. Allt i min kalender försvann vid senaste uppdateringen. Trots att jag markerat att den ska spara i molnet, hur gör jag nu för att få tillbaka allt?

 3. Hej.
  Går det på något sätt att synka färgerna i week cal till min Gmail-kalender?
  Varje person i familjen har en egen färg i week cal, men jag får det inte att synka färgmässigt med kalendern i Gmail..

  • Hej Therese och tack för din fråga.

   Jag gör precis tvärtom. Jag skapar kalendrar och väljer färger i min Gmail som jag sedan väljer att visa/importera i min Weekcal. Då följer färgerna med. Om inte:
   Om du går in på rubriken Kalendrar i Weekcal och sen klickar på i:et till höger så kan du välja färg.

   Lycka till!

 4. DreamDharma säger:

  Jag behöver hjälp.
  Jag har lyckas för att synka ihop Week Calender med facebook… Men nu funkar det inte längre sen jag bytte mobil.
  Hjälp mig. Hur får jag till de?

 5. Hej, facebook lägger över alla events i min week-cal-app.
  Hur får jag bort detta? (Tokigt, pga orelevant och störande, jag vill bara ha mina egna inlägg i min kalender.) Hittar inget i inställningar.
  Tack på förhand!
  MVH Anna

  • Kajsa Björn säger:

   Hej Anna. Gå in i kalendern och klicka på Kalendrar längst ner. Där kan du avmarkera de kalendrar du inte vill se i din vy, tex. Facebook (kallad Födelsedagskalendrar).

 6. Hej!

  Jag undrar hur man får veta vilken e-postadress som är knuten till min app ”Week cal. Jag vill kunna se kalendern även i datorn, och dessutom känna mig trygg i att allt jag skrivit in inte försvinner.

  Jag undrar också hur man kan ändra den inbördes storleken på dagarna i Week cal, Jag jobbar mest på helger, men där finns det minst plats att skriva in.

  Tack så mycket på förhand!
  /Håkan

  • Kajsa Björn säger:

   Hej Håkan. Alla e-postadresser kan kopplas till WeekCal, se allihop och vilka som är aktiva under Kalendrar. Syns inte alla så kan du kolla under telefonens inställningar om kalendervalet är aktivt.

   Vad gäller storleken på dagarna kan du tex välja att förstora nuvarande dag, detta gör du under inställningar (kugghjulet uppe till höger). Där kan du klicka runt och hitta andra bra justeringar också samt hitta vanliga frågor och svar.

   Lycka till!

 7. Hej!

  Har haft weekcal länge men nu bytt telefon till en ny iPhone 6. Allt funkar utom synkningen från telefonen till kalendern i datorn. I telefonen får alla aktiviteter jag lägger upp en annan färg och de förs inte vidare till datorn. Åt andra håller funkar det, alltså från datorn till telefonen.

  • Kajsa Björn säger:

   Hej!
   Det var samma för mig och troligen behövde du justera detta första gången du använde Week Cal också. Färgerna kan du ändra genom att klicka på kugghjulslogon längst ned i appen och därefter justera varje kalender genom att trycka på i:et.

 8. louise skiöld säger:

  mina uppgifter som jag lagt in en tid tillbaks sparas inte. Lägger in manuellt när jag gjort något o de sparas inte mer än en månad tillbaks. Är det någon inställning?

 9. Anneli Larsson säger:

  Jag har haft weekcal under flera år i min telefon (iPhone 5C) och har det nu även i min iPad. Jag är lärare och har nu en MacBook Pro som arbetsdator och tänker nu att det vore fint att kunna synka alla tre enheterna. MEN detta får jag inte att fungera. Jag jobbar mest med kalendern i telefonen men från telefonen överförs inget till dator eller iPad… (via iCloud hade jag önskat). Om jag lägger in en aktivitet i weekcal för iPad så dyker den upp i min telefon men inte i min dator. Skriver jag det i datorn så stannar det där. Dataansvariga på på skolan/kommundelen har försökt hjälpa mig att hitta vad jag ”missat” men vi har inte lyckats…
  Vad ska jag göra? Vilken almanacka är bäst att ha i datorn som möjligtvis kan synkas? Tips? Har outlook och den ”vanliga” kalender som ligger i grundutbudet i en macbook.

 10. ellika frisell säger:

  Hej !
  Jag vill gärna använda week cal men undrar om jag kan synka fram och tillbaka direkt genom ical och iphone-kalendern? Jag får inte använda iCloud för teknikerna på min arbetsplats för det passar inte med företagsservern.

 11. Jag har week calendar på min iPhone. Den är utan tvekan den bästa kalendern där ute.
  Mitt problem är att de aktiviteter jag lagt upp som mallar inte syns i Google samt att den inte synkar alla aktiviteter Finns det något sätt att åtgärda detta?

 12. Hej! Jag importerade mitt schema och vill nu få bort alla dessa aktiviteter från min kalender. Finns det något sätt att rensa bort allt eller måste man ta bort varje aktivitet för sig?

 13. Hej! Långt i efterskott kommer jag och undrar detta: hur tar man bort så att week cal INTE dunkar med vanliga iPhone-kalendern? Jag använder week cal enbart för att göra tydliga skolscheman och vill inte att det ska komma upp andra händelser från vanliga kalendern där. Går det att göra nånting åt? /Hanna

 14. ia örebäck säger:

  Hur synkar jag min week cal till makens outlook? Går det att välja vilken info som ska synas på hans calender?

  Tacksam för svar!

 15. Jag använder Week Cal och är supernöjd inga problem alls. Dock har min mor problem, i hennes Week Cal händer mystiska saker när hon lägger in upprepade händelser. Händelserna upprepas inte bara den period hon vill att de ska upprepas utan lite då och då in i framtiden. Tar hon bort händelsen så dyker den upp av sig sälvt någon dag senare. Vad kan vara problemet? Kan det ha med synkningen till Google cal att göra?

  • Upprepade händelser står för 90 procent av alla problem jag har med mina kalendrar, vare sig det handlar om jobbets Exchange-kalendrar eller de privata jag kör i Google Calendar. (Tidszoner och händelser som sträcker sig över midnatt är de resterande 10 procenten.)

   Dyker händelserna upp i webversionen av Google Calendar också?

 16. Hej! Jag har week cal och är nöjd med det. Om min sambo också skaffar week cal, kan hon och jag då synka dessa kalendrar eller gemensamma händelser? Hur gör jag på lättaste sätt? Tack för hjälpen:)

 17. Jag köpte week cal för nån vecka sen och nu kom det upp att jag måste ändra i inställningar för annars försvinner tidigare månaders aktiviteter ?

  • Kajsa Björn säger:

   För att ändra detta gör du följande:
   1. Öppna Inställningar i din iPhone
   2. Gå till E-post, kontakter, kalendrar
   3. Scrolla ner till Synkronisera
   4. Ändra till vad du föredrar (2 veckor bakåt, 1, 3 eller 6 månader alt. alla aktiviteter)

   Om du inte kan välja Synkronisera, behöver du ändra i dina iTunes-inställningar. Läs mer här: http://www.utilitap.com/weekcalendar/faq.php?item=oldevents

   Lycka till!

 18. Hej!

  Jag använde weekcal men gick sedan tillbaka till originalet.
  Idag erbjuder originalet stöd för veckor, däremot måste du vrida iphonen 90° och köra i landskap (vilket också var funktionen som fick mig att gå tillbaka =)).

 19. Kajsa Björn säger:

  Hmm, ja, det var en svårare nöt att knäcka. Vi får klura på inlägget ”hur du får din partner att bli mer produktiv”.

  Det du kan göra är att skapa en kalender för gemensamma aktiviteter ändå, för att för dig själv tydliggöra vad som är era aktiviteter och vad som är dina. Jag har både flera egna och flera gemensamma med min partner, tex en för vårt barn som inte ännu har förmågan att administrera den själv, men hey – klart grabben ska ha en egen Google-kalender!

 20. Week Cal är jättebra tycker jag! Har använt den över två år nu och trivs superbra.
  Synkar med jobbets outlookkalender samt med en googlekalender.

  Dessvärre har jag en något bakåtsträvande man, annars hade jag gärna haft en till googlekalender med gemensamma familjegrejer att synka med också, men eftersom han inte vill använda det så är det lite svårt… (ett problem som ingen app i världen kan lösa!)

 21. Hmm, ja. Skriva ut varje vecka är dåligt för miljön och oflexibelt. Skaffa en personlig assistent?
  Annars så är ju faktiskt mobilen fysisk…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>