Bli mer närvarande under möten

möteDetta är ett gästinlägg skrivet av Mikael Lundahl som driver företaget Mind Off. Mikael jobbar med holistisk hälsa och hjälper individer och företag med utveckling inom kommunikation, hälsa och stress.

De flesta har nog haft vår beskärda del av jobbiga, tråkiga och meningslösa möten. Kanske spejsar du ut vid de tillfällena, vandrar iväg i tankar, pillar med mobilen eller blir irriterad och eventuellt blir forcerad i mötet. Ibland kan vi påverka vad som händer i mötet och ibland inte men oss själva kan vi alltid påverka och vår närvaro kan vi jobba med.

Denna post är ett sätt att jobba med din närvaro i möten. Utforska och testa och se vad som fungerar för dig.

Hur du blir mer närvarande i nästa möte

Nästa gång du har ett möte där du märker att du spejsar ut eller att något händer inom dig kan du börja utforska det på ett annat sätt och se vad som händer. Det kan vara det där tråkiga mötet på jobbet där inget händer eller vid fikan eller ett samtal där du får tuff feedback.

När du noterar att du inte är så närvarande längre, det kan vara att du tänker på annat, flyr bort, blir rastlös eller något liknande. Börja då med att ta kontakt med andningen, bara lägg mjuk uppmärksamhet på andningen utan att förändra eller manipulera. Andningen är ett sätt att behålla kontakten med dig själv och aktiverar även det parasympatiska nervsystemet vilket bidrar till större lugn. Andningen är alltid i nuet så genom att grunda dig i andningen är det lättare att stanna kvar i det som händer just nu, i det som händer i mötet.

Du kan också bli medveten om din kropp mot stolen om du sitter på en sådan. Hur känns underlaget mot baken eller fötterna mot golvet? Även här behöver du inte förändra något utan bara bli medveten om vad du förnimmer. Kommer tankar låter du dem bara komma och gå.

Det här kan ge dig en form av grundning och kontakt med kroppen. Utifrån denna grundning kan du sedan se vad som händer i mötet. Händer det inget? Pratas det inte om något intressant? Väcker det saker i dig som du inte vill möta? Börja ta hand om det så kommer du bli mer närvarande i mötet.

Gillade du detta och vill träna närvaro i vardagen kan du anmäla dig till min kurs i mindfulness där du kan prova på många delar av mindfulness helt gratis.

Lycka till och kommentera gärna hur det gick för dig i nästa möte.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>