3 sätt att lösa en av världens svåraste frågor: ”Vad blir det för mat?”

Enligt reklamen för en stor livsmedelsaffär är en av världens svåraste frågor ”vad blir det till middag?”. Och ja, visst är det besvärligt när man kommer hem sent från jobbet, glömt handla och kanske ska iväg med kompisarna efteråt – och dessutom ska hinna få i sig något roligare än snabbmakaroner och ketchup eller några mackor. Här listar vi tre olika sätt att lösa middagsproblematiken.

 1. Använd en middagstjänst

Mathem, Middagsfrid, Linas matkasse, Coop matkasse, etc. Kärt barn har många namn och anledningen till att detta koncept på senare år blivit så stort är förmodligen kopplat till hur mycket tid och energi det sparar i vardagen. Konceptet är enkelt. Med ett av dig förvalt intervall levereras en kasse med mat och tillhörande recept hem till din ytterdörr. Recepten är ofta enkla och räcker ungefär till en arbetsvecka. Variationen av kött, fisk, kyckling och vegetarisk brukar vara stor och du får även inspiration till din egna matlagning.

 1. Veckohandla och skriv middagsschema

Sätt dig ner varje söndag och skriv ett middagsschema över veckan. För att göra middagsschemejobbet roligare kan du skriva en lång lista med olika rätter och sedan slumpa fram veckan. Fundera sedan över vilka råvaror du behöver och handla hela veckans behov på samma gång. Då spar du tid både i form av att slippa fundera över middagen varje eftermiddag och att du inte behöver handla var och varannan dag. Vill du slå på extra stort – planera för två veckor. Däremot kanske inte råvarorna håller sig så länge, så en kompletteringshandling kan behövas. Flera av matkasseleverantörerna jag nämnde ovan under punkt 1 erbjuder även tjänsten att handla via nätet, så du fortfarande får varorna levererade till dörren alternativt kan hämta en färdigihopplockad kasse i butiken.

Jag har provat denna metod, men misslyckades på grund av att jag aldrig fick någon rutin på det. Tips där är att prova i 30 dagar.

 1. Ät ute

Gå på restaurang, beställ hämtpizza eller kör förbi en drive in.

Förhoppningsvis har du fått lite tips att göra vardagen lättare. Hur löser du vardagsproblematiken?

Annons:

En tanke om “3 sätt att lösa en av världens svåraste frågor: ”Vad blir det för mat?”

 1. 4. Bygg 10 veckomenyer med färdiga inköpslistor för varje vecka.
  Alternera efter behag. – Problem solved

  Kräver lite initialt arbete men njutningen är desto större.

  Mvh
  Jonas

Kommentarsfunktionen är avstängd.