Undvik ”unitaskers”

Undvik unitaskersPå produktivitetsbloggen har vi skrivit om multitasking och singletasking, bland annat här, här och här. Det vi inte tidigare skrivit om är så kallade unitaskers. Det vill säga produkter, appar eller metoder som enbart gör en sak. Visst finns det vissa undantag där en unitasker kan vara väl värd sin plats i köksskåpet, byrålådan eller app-biblioteket, men jag vill hävda att de mest är onödiga.

Exempel på en unitasker kan vara en telefon som enbart går att ringa med, en jordgubbssnoppare eller en app för att ta reda på vilken vecka det är. Ett riktigt illa exempel är iPottyn. En pottränare där barnet kan leka med iPaden samtidigt som det gör ifrån sig. Andra exempel är ett dragkampsrep (som ett vanligt rep, fast med en färdigknuten knut mitt på och dubbelt så dyrt), en öronvaxdammsugare eller en automatisk vinöppnare.

Om du har tid över, behöver ett gott skratt eller bara vill förfäras en stund kan du gå in på bloggen Unclutterer där de varje onsdag presenterar en ny unitasker. Sen finns det förstås varianter som faktiskt är väldigt bra, trots att de bara fyller en funktion, till exempel en potatispress. Har du några exempel på bra eller dåliga unitaskers i ditt hem?

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>