Recension: Konsten att få mentala superkrafter

Konsten-att-få-mentalaDet är inget snack om saken. ”Konsten att få mentala superkrafter”av Henrik Fexeus är en självhjälpsbok. Jag har tidigare värjt mig lite för begreppet ”självhjälp” för att det ibland blir lite ”simma med delfiner med foliehatt”-flummigt.

Trots att ”Konsten att få mentala superkrafter” tveklöst faller inom kategorin självhjälp hålls delfiner och foliehattar på behörigt avstånd. Det som gör att jag sväljer mycket av det som står i boken är att Fexeus någorlunda noggrant hänvisar till aktuell forskning när han påstår något. Tipsen och övningarna har ambitionen att bygga på vetenskaplig grund. 

I de åtta avdelningar boken består av avhandlar Fexeus hur man blir mer kreativ, lyckligare, får bättre minne, läser snabbare och hur man ser igenom moderna bluffar. Det spretar med andra ord något och vissa kapitel undrar man hur de egentligen hänger ihop med de andra.

Då och då avbryts texten av övningar (som jag tänkte göra, sen) som ska hjälpa en att öva upp de ”mentala superkrafterna”. En del är gammal skåpmat men många övningar verkar värda att prova (sen).

Överlag är boken lättsamt skriven och bitvis tankeväckande och ibland kommer jag på mig själv att bli rent av glad när jag läser den. Jag kan mycket väl tänka mig att jag återkommer till boken, men då kanske jag bara läser några utvalda enstaka kapitel.

Den fetaste nackdelen med ”Konsten att få mentala superkrafter” är att sidnumreringen går baklänges och det knasar till mina anteckningar på min FBO något enormt.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>