Underlätta resan mot tom inkorg

Om du har svårt att få kontroll över ditt e-postinflöde och tycker att Inbox zero verkar vara en utopi så har vi tipsat om lite olika trix tidigare på bloggen och här kommer ännu ett.

Tjänsten unroll.me skannar din inbox, hittar dina prenumerationer och kan därefter hjälpa dig hantera dem.

Unroll.me underlättar för dig att ta reda på vilka prenumerationer du har och ger dig möjlighet att avregistrera dig direkt om det är något du känner att du inte längre är i behov av eller ens känner till att du registrerat dig på. Om det är några prenumerationer du fortfarande är intresserad av, men inte vill att de ska distrahera dig i vardagen eller ta upp plats i din inbox kan du välja att få dem samlade i en så kallad rollup. I en rollup kombinerar du dina prenumerationer i ett enda mail som kommer dagligen (om du har aktiva prenumerationer den dagen) på en tidpunkt som du har valt.

Innan du får access till härligheten måste du dock ge dem access till ditt e-postkonto, t.ex. Gmail. När du gjort det scannar unroll.me din inbox efter nyhetsbrev eller liknande och presenterar en lista med dem, där du antingen kan avregistrera dig eller addera till ”rollup”.

Fördelar:

 • Snyggt och enkelt
 • Gratis
 • Sparar tid
 • Städar upp din inbox

Nackdelar:

 • Måste dela för att få använda tjänsten (stor nackdel enligt mig, dock kan du välja att dela på Facebook till ”bara jag” för att gå runt problemet)
 • I olika forum där unroll.me diskuteras finns det osäkerheter kring om de verkligen avregistrerar dig från nyhetsbreven eller enbart döljer dem för dig. Dock står det i deras FAQ hur det går till vid avregistrering.
 • Enbart kompatibelt med vissa e-postkonton.
 • Risk att tjänsten snappar upp även e-post med återställning av lösenord och liknande, vilket man ofta vill ha direkt.

Jag är ny på unroll.me och har bara börjat testa, har du någon erfarenhet? Hur håller du koll på inkorgen?

Annons:

2 tankar om “Underlätta resan mot tom inkorg

 1. Gav unroll.me ett försök men insåg att de konton som den stödjer är just de kontona som inte behöver det. Gmail är t ex väldigt duktiga på spam, filtrering och prioritering. Jag upplevde att unroll.me faktiskt var ett sämre verktyg än det som t ex gmail redan erbjöd.

  Däremot har jag ju problem med min telia-mail. Och där får jag ingen hjälp av unroll.me när jag behöver den :(

  • Kajsa Björn säger:

   Jag tyckte det var bra att bara få en påminnelse för vilka tjänster jag prenumererade på. Avslutade nästan hälften direkt. Sen ser jag framemot att utforska hur deras sammanställlning ”rollup” fungerar.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>