Enkel övning för att tydliggöra dina styrkor

Vad har du egentligen för kvaliteter och styrkor? Troligen har du hyfsad koll på dem, men kan då och då behöva en kick av att faktiskt se dem svart på vitt. Här följer en enkel övning som tydliggör dina styrkor.

Den här övningen ger absolut bäst resultat om du inte tjuvläser alla stegen på en gång, utan utför övningen i takt med att du läser. Därför har jag lagt in en bild mellan varje steg.

1. Ta fram papper och penna.

3

2. Skriv ner namnen på 5-10 av dina starkaste förebilder. Professionellt som privat. Ta de som dyker upp först, och fundera inte så mycket på varför de dyker upp.

3

3. Titta på namnen på din lista. Känner du kraften? De här är riktigt gymma människor.

3

4. (Du tjuvkikar väl inte i förväg?)

3

5. Ta ett nytt papper och skriv ner vad de här människorna har för egenskaper som gör dem till dina förebilder. Vilka är deras styrkor? Vad är det som du imponeras av, som du uppskattar mest? Det spelar ingen roll vilken förebild som har vilken egenskap.

3

6. Känn in och inse att detta är styrkor som även du delar.

Forskning visar att de egenskaper vi uppskattar mest hos andra är även saker som vi själva har. Uppskattar du att din chef är rak och tydlig – troligen för att du tycker det är viktigt och delar det. Imponeras du av att din kompis är otroligt effektiv? Med stor sannolikhet ser du detta extra bra för att du letar efter det. Ta till dig av dessa styrkor och egenskaper och spara papperet så att du kan kika på det med jämna mellanrum när du helst kan behöva en kick. Även listan med namnen kan ge energi en mulen dag.

Läs mer om hur du lär känna dina styrkor i vårt inlägg om Strengthsfinder.

Annons:

5 tankar om “Enkel övning för att tydliggöra dina styrkor

  1. Måste säga att det här inte alls stämde enligt mig. De egenskaper jag skrev ner känner jag att jag saknar och att det är just därför jag beundrar dessa personer, för att de har nåt jag inte har men skulle vilja ha. Det låter mer logiskt också enligt mig.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>