Töm huvudet på E4:an

Kom ihågGTD, som vi skrivit om tidigare här på Produktivitetsbloggen, handlar mycket om att använda huvudet till tankearbete istället för att använda det som lagringsplats. Om du vaknar mitt i natten med en viktig tanke så bör den skrivas ner, annars kommer du bara att ligga vaken och anstränga dig för att inte glömma tanken vilket är ett ineffektivt sätt att använda huvudet. Men hur antecknar du tankar som dyker upp när du kör bil?

Jag använder min mail som inkorg för alla nya ärenden, därför är det naturligt för mig att försöka kanalisera alla nya åtaganden och idéer till mailens inkorg. Just av denna orsak ordnade jag ett eget telefonnummer hos TollFreeForwarding.com. När jag ringde till det telefonnumret så möttes jag av en telefonsvarare, och det jag pratade in i telefonsvararen mailades som en ljudfil till min inkorg.

Jag sitter dagligen på väg hem i bilen efter jobbet och det är precis då jag reflekterar över vad jag gjort under dagen och vad jag måste komma ihåg till nästa dag. Då är det ovärderligt att mitt på E4:an med iPhones inbyggda röstuppringning kunna ringa upp mitt egna nummer och prata in allting som jag absolut inte får glömma bort. Därmed är huvudet tomt, och när jag några minuter senare hämtar min son från dagis snurrar inget jobb i mitt huvud. Jag kan ägna hela mitt fokus åt min son hela kvällen utan att vara orolig för att glömma några jobbdetaljer.

Jag använde tjänsten under en månads tid och det fungerade riktigt bra. Priset, c:a 110 kr/månad, var dock lite för högt för att jag skulle vilja använda det löpande. Idag nöjer jag mig istället med gratissystem såsom Evernotes röstinspelning, även om inspelningen inte hamnar i mail-inkorgen.

Jag är nyfiken på att höra hur du gör för att notera dina tankar när du sitter i bilen, använd gärna kommentarsfältet nedan!

Annons:

3 tankar om “Töm huvudet på E4:an

    • Andreas Piirimets säger:

      Det gör jag nuförtiden och det fungerar jättebra för mig. Skillnaden är att röstupptagningen inte skickas till min e-postadress vilket är lite synd, det blir ett extra moment att lyssna av telefonens röstinspelningar också vilket oftast hamnar lite i skymundan nästa dag jag kommer till kontoret. Det är i sak inga problem, men jag gillar att förenkla så mycket som möjligt.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>