Standard Notes, ett alternativ till Evernote

Det är ingen hemlighet att vi gillar Evernote som en tjänst för att spara anteckningar och annat i en typ av privat bibliotek, men vi ser mer än gärna konkurrens på marknaden för att pressa aktörerna att leverera bättre produkter för oss slutkunder. Standard Notes är en sådan konkurrent, med starkt fokus på kryptering och att ditt privata bibliotek ska vara just privat.

Klienter för Standard Notes finns för alla populära operativsystem: Mac, iOS, Windows, Android och Linux. Använder du någon annan plattform finns även en webbklient.

Standard Notes erbjuder två modeller av sin tjänst: gratis och utökad. Gratisversionen innehåller kryptering, molnsynkronisering mellan de olika plattformar du använder, offline-tillgång och webbklienten.

Den utökade versionen (”Extended”) ger dig ändringshistorik, automatiserad säkerhetskopiering till exempelvis Dropbox eller Google Drive, samt tillägg. Tilläggen gör exempelvis att du kan byta ut din redigerare mot en som har stöd för mer formatering, skriva i Markdown, synka anteckningar till ett GitHub-bibliotek, byta tema på redigeraren och mycket annat. Om du använder Standard Notes för seriöst antecknande vill du förmodligen uppgradera till denna version, då redigeraren i standardläget inte ens har möjlighet att använda sig av fetstil eller kursiv.

Den utökade versionen kostar 5 USD (40 kr) i månaden eller 40 USD (320 kr) per år. Det ska ställas mot Evernote som kostar 519 kr/år för Premium eller 339 kr för Plus.

Om du är Evernote-användare har Standard Notes verktyg för att importera dina anteckningar.

Standard Notes profilerar sig som ett enkelt och säkert Evernote-alternativ och som ett sådant fungerar det mycket bra. Om dina anteckningar och sparade material primärt är text ser jag inga skäl till att använda Evernote. För egen del kommer jag inte att växla, då jag förlitar mig på Evernotes möjligheter att spara ned hela websidor och den integrationsmöjlighet som Evernote har mot andra tjänster. Jag kommer dock även fortsättningsvis att hålla ett nyfiket öga på Standard Notes.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>