Så förenklar du filmvalet

Har ni svårt att komma överens om vilken film ni ska se på lördagskvällen? Det kan tyckas vara (och är i allra högsta grad) ett i-landsproblem. Men i-landsproblem är också till för att lösas.

Min fru gillar spagettiwestern och jag har fastnat för filmer med presidenter. Än har vi inte hittat någon spagettiwestern med en president i rollistan (tips mottages tacksamt). Därför har vi utvecklat en enkel urvalsmetod för att göra valet av annan film lättare.

Låt oss säga att min fru får börja. Hon börjar med att välja ut sju filmer som hon kan tänkas vilja se. Hon drar ut filmerna halvvägs ur bokhyllan. Jag skjuter sedan tillbaka tre filmer som jag inte är så sugen på att se. Sen är det hennes tur att skjuta tillbaka två.

Kvar finns två filmer som jag får välja mellan. Hon gjorde det första urvalet, jag fällde det sista avgörandet.

Den här metoden funkar så klart på andra saker också. Semestermål, restauranger, provinser att annektera, listan kan göras lång på val som kan avgöras med den här metoden.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>