Vägen till effektiv shopping

Det finns idag många bra appar som hjälper till att skapa bra och effektiva anteckningar och listor av alla de slag, några är tidigare diskuterade här på bloggen. En lista som de flesta, på ett eller annat sätt, dagligen för är en handlingslista. En lista för vad som behöver införskaffas; mat, prylar, kläder, etc. För att en app på ett effektivt sätt ska kunna brukas som handlingslista tycker jag att det krävs lite extra, därför vilja slå ett slag för appen ”Our Groceries”.

Med ”Our Groceries” listar och sorterar man enkelt saker. Olika listor kan läggas till som ”Prylar” och ”Mat” och för dessa kan olika produktkategorier skapas till exempel ”Frukt & Grönt”, ”Frysvaror”, etc. Produkter kan även sorteras i inbördes ordning för att till exempel följa vägen genom affären. Programmet kommer naturligtvis ihåg de produkter man tidigare lagt till och produkter som kryssas av sparas som av-kryssade under listan och kan enkelt kryssas ”på” igen tills att man väljer radera dem.

Nu till det som jag tror skiljer ”Our Groceries” från andra list-appar. Man delar enkelt sina listor och på så sätt kan alla till exempel i hushållet alltid ha tillgång till de aktuella listorna för uppdateringen är nästan momentan vid god nätverkstäckning. Glöm de dagar då man glömt handlingslistan hemma eller måste ringa hem för att kolla om något bör adderas på listan. Dessutom möjliggör den momentana uppdateringen ytterst effektiv handling om man är flera, om alla är noggranna med att kryssa av undviker man att i affären jaga samma produkter.

Ytterligare finns en del andra smarta funktioner som att skicka en lista via SMS eller e-post.

”Our Groceries” finns tillgänglig för iOS och Android.

Annons:

5 tankar om “Vägen till effektiv shopping

 1. Själv är jag missnöjd med OmniFocus II (liksom OmniFocus I). Vill man placera om sina inköp i en annan ordning (frukt först och läsk sist) så vägrar den. Istället får man göra en ny lista och lägga dem i rätt ordning. Stort minus =(

 2. Kolla gärna in Smarta Listan, den har flertalet funktioner utöver att bara dela listor mellan flera olika användare.. Appen bygger på en väldigt bred produktdatabas som ger snabba förslag när du börjar skriva in items vilket gör inmatning väldigt smidig, och det finns stöd för streckkoder, automatisk sortering av listor baserat på vilken butik du handlar såväl som tillgång till annat content såsom systembolagets katalog och produktinformation om en hel del av de items som finns. Androidappen ligger före iOS, men lösningen funkar kanonbra och där finns ett webgränsnitt med för administration och listhantering (finns stor potential för förbättring).

 3. Vi, ja o min sambo har länge använt appen liztor. Finns till både till ios o Android. Det fina är att man skapar en egen profil., men kan bjuda in varandra till olika listor. Det går även bra att logga in på liztor.se o administrera sina listor. O sen e den tiksynkad.

  Testa!

 4. Kajsa Björn säger:

  Jag har under de senaste ca två månaderna testat denna app och är mycket nöjd. Vi har sen tidigare använt oss av Wunderlist (https://www.produktivitetsbloggen.se/?s=wunderlist&submit=S%C3%B6k) som produktivitetsbloggen skrivit om tidigare, och har inte varit nöjda utan snarare stört oss mer och mer på den. Den synkar inte så snabbt, är inte så flexibel och lever lite sitt eget liv.

  Jag är speciellt nöjd med OurGroceries pga att man kan kategorisera varorna så man slipper springa fram och tillbaka i butiken. Jag hittade en nackdel, nämligen att det är rätt att råka radera alla produkter man lagt in så denna knapp ligger lätttillgängligt (”Delete all crossed-off items”). Dock är appen så pass smart att den kommer ihåg vad du en gång skrivit in, så bara du börjar skriva in på nytt dyker alternativet upp.

 5. Don Tobiaso säger:

  Instämmer!!! En bra bonus är att man, med rimlig fart på datatrafiken, kan spåra sin/sina shoppingkompisar i affären. Om plötsligt den lagrade edamerosten försvinner från listan är det troligen en god idé att leta kring ostdisken.

  /don T.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>