Så kan en återställare hjälpa dig att få saker gjorda

noun_299645Ibland vill du bara inte sätta igång med det du borde göra, eller hur? Verklighetens friktion vill liksom inte att du ska komma igång. Rent konkret kan det vara disk i vasken, ett stökigt skrivbord, vetskapen om att du kommer få leta efter dina verktyg eller en full mejlkorg. Allt det stöket bidrar till att du inte kommer igång med det du vill göra.

Skulle det inte vara skönt att slippa ta tag i saker innan du kan göra det du verkligen vill göra? Det finns en vana som kan hjälpa ditt framtida jag att få uppleva det. Jag kallar det för återställare.

Ta för vana att alltid återställa det du jobbat med till det skick du vill ha det när du ska börja med uppgiften nästa gång. Lämna med andra ord platsen som du själv vill finna den.

Det kan handla om att alltid diska disken efter du ätit (istället för innan du ska laga mat), hänga tillbaka verktygen på verktygsväggen när du satt upp hyllan (istället för att leta efter dem nästa gång du ska bygga lådbil) eller stänga ner alla öppna dokument på datorn när arbetsdagen är slut.

Inbox zero som vi skrivit en del om är ju också ett sätt att återställa mejlkorgen till ett stadium som du vill hitta det i nästa gång du öppnar den. Läs gärna mer om det här på en av mina favoritbloggar, Asian Efficiancy. De kallar det här ”Clear to neutral

Vilka återställare kan du koppla på saker du ofta gör? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>