Mitt skrivbord: Daniel

Jag är lite stolt över att ha vunnit den interna tävlingen om att bli först med att presentera skrivbordet. Att majoriteten av redaktionen inte visste att det var en tävling behöver vi inte bry oss om i detta fallet.

Så vad har jag på skrivbordet, vad har jag medvetet inte och vad saknas för den optimala arbetsplatsupplevelsen?

Skrivbordet i sig är höj- och sänkbart, vilket är praktiskt för att variera arbetsställningen. Det är även smidigt att höja hela bordet om man snabbt ska visa något för en kollega. Ta ett ståmöte och undvika dragande av stolar fram och tillbaka.

 1. Hörlurar, Creative Sound Blaster Arena, för att skärma av eller komma i stämning. De dämpar bra och läcker inte mycket. Tidigare använde jag mina egna in-ear-öronpluggar, men när jag hade dem syntes det inte att jag inte var kontaktbar – något som inte uppskattades av kollegorna.
 2. Bra arbetsstol. Gungning, justerbar rygg och ett ordentligt nackstöd.
 3. G110, tangentbord med knappar som kan kopplas till snabbkommandon. Jag har själv lite excelsaker inprogrammerade, typ Klistra in special → värden. Tangentbordet kör då ctrl+alt+v, trycker v och sedan enter. Allt man kan göra med en serie tangenttryckningar går att spela in, vilket gör att även ganska komplicerade arbetsmoment blir enkla.
 4. Kabellösning. USB, laddström till mobil mm. Sitter fast i bakskärmen av skrivbordet med klämmor vilket gör att bara kontakterna sticker fram. Inga kablar liggandes på skrivbordet alltså.
 5. Miniräknare, TI-89. För vissa saker är den bra mycket snabbare än Excel.
 6. Fällkniv. Paketöppning och självförsvar.
 7. Notislappar, både små och stora. De små används primärt i vårt leanarbete; på planeringstavlor, för att notera avvikelser på och dylikt. De större ibland för anteckningar med kort livstid.
 8. Trackball, M570. Tar mindre plats än mus+musmatta. Jag upplever den dessutom som mer ergonomisk än en mus. Som ytterligare bonus kan nästan ingen annan använda den.
 9. Fusklappar och Dilbert. Prestationshöjande på olika sätt. Den runda vit/röd/gröna saken är en marginalsnurra för att lätt kunna leka runt med in- och utpriser och få marginal och påslag. Mycket snabbare än Excel eller miniräknare vid grova beräkningar.
 10. Pennor. Pilot G2-07 i varierande färger.
 11. Anteckningsblock och kladdpapper. Jag använder ofta baksidan av gamla utskrifter för att kladda ned saker på. Behöver jag spara de anteckningarna scannar jag dem till Evernote.
 12. Dubbla skärmar. När jag inte hade det trodde jag att det var överreklamerat – nu skulle jag ha svårt att gå tillbaka till bara en.

Vad har jag medvetet inte?

 • En massa kontorsmaterial: häftapparat, gem, hålslag, linjal, sax och dylikt. De få gånger jag behöver det kan jag gå ett par steg och använda de gemensamma som finns.
 • Trådkorgar eller annan lagringsmöjlighet. Skrivbordet ska vara en arbetsyta, inte en lagerplats.

Vad skulle jag vilja ha för att förbättra skrivbordsmiljön?

 • Bättre förvaring i närheten av skrivbordet. Just nu använder jag ett skåp ett par meter bort för de mindre frekvent använda saker jag har, men skulle uppskatta närförvaring också som ett nytt lagringssteg.
 • Något mer skrivbordsyta. Ibland kan det bli trångbott och det är inte alltid smidigt att ta med sig alla sina saker in i ett konferensrum.
 • Kanske en skärm till. Jag tror inte att marginalnyttan av ytterligare en är lika stor som när jag gick från en till två och det försvinner dessutom ännu mera skrivbordsyta.
Annons:

6 tankar om “Mitt skrivbord: Daniel

 1. Johan Bertilsson säger:

  Nice, jag gillar fällkniven. Själv har altid en Victorinox Compact i närheten. Då kombinerar jag kniv med sax. Dessutom skrämmer inte en röd Victorinox på skrivbordet någon.

  • Daniel Bergman säger:

   Min chef gav den till mig och han fick den i sin tur av någon han inte minns för länge sedan. Jag har försökt hitta fler någonstans, men hittills inte lyckats.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>