Koka stekpannan ren

Jag var hemma hos en kompis när jag fick detta tips för att göra rent stekpannan efter en hård stekomgång på spisen. Jag hade själv brottats med att skrubba stekpannan ren med varmvatten och diskborste men var lite halvtrött på att diskborsten efteråt blev full med fett och steksot.

När du stekt klart så fyller du stekpannan med vatten och ställer tillbaka på spisen. Koka några minuter, skölj ur och diska lätt med diskborsten för att få det helt rent. All smuts löses upp i det kokande vattnet. Jag har självt märkt att det är speciellt skönt att slippa grisa ned diskborsten när jag har stekt i mycket fett.

Som en bonus så kommer vattnet att spotta upp ur stekpannan och bilda en ring runt plattan, då blir det samtidigt lekande lätt att torka av spisen efteråt.

Annons:

2 tankar om “Koka stekpannan ren

  1. Bra tips! Och om det är riktigt envisa stekrester, är det bra att ha i lite bakpulver i det kokande vattnet i stekpannan. Garanterat utan något behov att skrubba eftersom bakpulvret lyfter med sig alla rester!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>