Knappen alla glömmer

Ibland skulle man vilja titta in i hjärnorna på de som designar grafiska gränssnitt. Speciellt skulle jag vilja titta in i hjärnan hos de som bestämmer hur e-postnotifikationer ska se ut. Du vet sådana där små rutor som dyker upp när man fått e-post.

De som designar dem kan inte ha särskilt bra koll på hur man håller sin e-postbörda lätt. För det finns en knapp alla glömmer…

En nyckel till att hålla sin e-postbörda lätt är att snabbt kunna radera e-post. Det kan vara spam som lirkat sig igenom filtret, autogenererade meddelanden från webbtjänster eller e-post som är irrelevant redan när de skickas. Det är e-post som egentligen inte borde landa i inkorgen.

Trots detta finns det ingen raderaknapp i e-postnotisen på flera av de plattformar jag använder. På Iphonen? Nepp. På min androidplatta? Icke. Istället måste man öppna e-postapplikationen och ta bort e-postbrevet därifrån.

Kalla det gärna i-landsproblem, men det irriterar mig. Istället för att mailet raderas i ett moment pockar det på uppmärksamhet flera gånger och riskerar dessutom att hänga kvar i inkorgen för länge.

Så länge inte de som designar gränssnitt förstått det här kanske man får göra det som ändå är mest produktivt. Att stänga av e-postnotiser helt och hållet så att man slipper bli störd över huvud taget.

Annons:

En tanke om “Knappen alla glömmer

Kommentarsfunktionen är avstängd.