Kalles koka ägg-app

Kalles koka ägg appHur ett perfekt kokt ägg ter sig finns det många åsikter om, och att testa sig fram till den perfekta tiden, metoden och hanteringen är inte något jag skulle backa för. Men det finns gränser för hur pass hårdkokt även jag vill ha mitt ägg på morgonmackan.

Med appen Kalles äggklocka kan du enligt Kalle själv göra alla nöjda kring frukostbordet. Det enda du behöver göra är att:

 

 

  • Knappa in önskad konsistens
  • Knappa in koden som står på ägget
  • Ta reda på vilken temperatur ägget har när du startar tillagningen
  • Knappa in den temperatur ägget har när du startar tillagningen
  • Ta reda på vilken höjd över havet du befinner dig på (kanske leta åt en annan gratisapp för det?)
  • Knappa in vilken höjd över havet du befinner dig på

Sedan är det bara att slå på plattan och vänta på det perfekt kokta ägget.

Kanske överdrivet produktivt/nördigt, även för mig, men kanske skulle vara okej om majoriteten av faktorerna alltid var samma. Hur lyckas du med ditt perfekta ägg?

Annons:

6 tankar om “Kalles koka ägg-app

  1. Appen är trams!!! Vem har tid att mata in koden på ägget? MM MM MM? En sökning i Play butiken och jag hittade den perfekta äggklockan!

  2. Kristoffer Kollberg säger:

    Johannes, jag provade i morse och det funkar dåligt. Det tar i alla fall mycket längre tid, uppskattningsvis dubbla tiden.

  3. Johannes Krunegård säger:

    Jag har hört någonstans att om man när man kokar med lock räcker det med att ha bara lite vatten, typ någon centimeter upp i kastrullen. Kanske något att testa, Kristoffer?

  4. Kristoffer Kollberg säger:

    Bra tänkt men kanske lite övertänkt…

    I ett hushåll där det äts 5-6 kokta ägg varje vardagsfrukost kan man tycka att det borde finnas plats för effektivisering men jag kanske redan hittat det bästa sättet och inte minst energisnålaste:

    1. Så många ägg som ryms i kastrullen – varje gång
    2. Fyll upp med varmast vattnet från kranen (de extra bakterier som följer med antar jag dör)
    3. På med lock (en självklarhet!)
    4. Full fart på plattan
    5. Vid första bubblan slå av och låt kastrullen stå kvar på den varma plattan
    6. Efter en snittid (små till stora ägg) av 6 minuter, från första bubblan, har man halvhårda ägg där gulan är fast
    7. De ägg som inte äts direkt läggs i kylskåpet efter avkylning

    OBS! Detta gäller en modern elspis, ej induktion där uppvärmningen är mycket snabbare och kvarhållningen av värmen mycket sämre.

    • Kajsa Björn säger:

      Intressant. Mamma kör alltid den metoden med att koka upp och sen dra av plattan, men jag tror jag har för mycket kontrollbehov för det. Hon har nämligen ingen snittid efteråt, utan serverar äggen då resten av frukosten är klar. Borde bli olika resultat varje gång, men det beror förstås också på hur kräsen man är med konsistensen.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>