Ha koll på flyttlasset

Äntligen har flyttlasset gått, den gamla lägenheten är städad till perfektion och du har nycklarna till ditt nya boende i din hand. Mörkret börjar skymma och du ser framemot en god natts sömn efter en tung arbetsdag. Men var är lakanen? I vilken låda packade du ner tekopparna? Tandborsten – var tog den vägen? Här kommer en enkel lösning till att snabbt få kontroll över flyttlasset.

Strategin är enkel. Så fort du packat en kartong, skriv ett nummer på sidan av kartongen (eller på två av sidorna), komplettera eventuellt med en kategori på ovansidan samt dokumentera i ett block. I blocket för du bok över packningen i tre kolumner. 

  1. Siffra
  2. Kategori, tex kök eller förråd
  3. Innehåll, och här får du gärna vara ganska detaljerad

När det sedan är dags för uppackning behöver du inte läsa på locket av 50 eller 100 kartonger för att hitta det du ska, du kan kontrollera i ditt block och därefter leta rätt siffra vilket är betydligt lättare att överblicka. Det går dessutom snabbare att skriva innehåll i ett block än på en kartong. Detta går också att tillämpa på långsemestern, men du får byta ut siffran mot den gröna väskan eller vandringssäcken.

Förbättringspotential

– Använd Whitelines link istället för ett vanligt kollegieblock. Ladda sedan upp anteckningarna i Evernote så blir dina prylar plötsligt digitala. När du sedan febrilt letar efter en nätverkskabel för att koppla upp dig och lyssna på Produktivitetsbloggens senaste podcast, så går det snabbt att ta reda på vilket nummer lådan har där kabeln gömmer sig.

För fler flytt- och packningstips, läs inläggen om hur du på bästa sätt kan packa här och här och här. Hur organiserar du flyttlasset?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>