Evernote: skapa anteckningar via e-post

Evernote-logotypJag har skrivit om att jag använder Evernote bland annat som hjärndump. För sådant fungerar mail bra om jag sitter så till att jag inte har snabb tillgång till ”riktiga” Evernote.

Du har en unik Evernote-adress, i stilen användarnamn.123abc@m.evernote.com, som du kan se i dina kontoinställningar på evernote.com.

Till denna adress kan du maila det mesta och det landar automatiskt i den anteckningsbok som du satt som standard. Texten i ärendefältet blir rubriken på anteckningen.

Vill du styra ditt mail till en specifik anteckningsbok, inkludera den i ärendefältet med @ framför, exv Världens bästa pepparkaksrecept @Bakning för att skapa en anteckning i boken Bakning.

Du kan även tagga anteckningen direkt i ärendefältet. Taggar fungerar precis som @ ovan, men startar med # istället.

Observera att detta enbart fungerar för existerande anteckningsböcker och taggar. Om du mailar en anteckning med @ en anteckningsbok som inte finns så landar anteckningen i din standardbok och finns inte taggen kommer #vaddetnuvar att ligga kvar i anteckningsrubriken.

Jag använder detta dels för att enkelt och snabbt få in information i Evernote, men även ibland för att spara ned kopior av vissa mail. En BCC till Evernote-adressen (om det är jag som skickar mailet) gör att referensmail och annat intressant finns kvar på ett ställe där jag lätt kan söka efter och hitta det – till skillnad från Skickat-korgen i Outlook.

Annons:

En tanke om “Evernote: skapa anteckningar via e-post

  1. Bra artikel!
    Min personliga åsikt är att Evernote är underbart, mitt antecknade och framförallt användandet av anteckningar har tagit en helt ny nivå sedan jag började med den.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>