Bli produktiv med jordgubbsfilosofin

Bli produktiv med jordgubbsfilosofinVare sig du ska sälja en produkt eller tjänst, börja träna eller ta dig an en surdeg är det lätt hänt att komma på alla möjliga hinder och svårigheter på vägen dit, samtidigt som man ser “alla andra” ta sig fram mycket lättare. Jordgubbsfilosofin kan få dig på andra tankar.

Jordgubbsfilosofin kommer från hotellmagnaten Petter Stordalens unga karriär som jordgubbsförsäljare på torget i sin hemby. Alla konkurrenters bär var både större och finare. Men när han använde det som ursäkt hos sin far för att inte ha sålt så bra fick han det råd som ligger till grund för hans karriär. “Sälj de jordgubbar du har, för de är de enda jordgubbar du kan sälja”

I stället för att fokusera på svårigheter och hitta ursäkter för dåliga eller mediokra resultat ska man ta det man har och göra det bästa av det. Det är inte kvaliteten på produkten eller tjänsten som räknas, det är vad du gör med den. Och du vet inte om det går förrän du försökt.

Jag gillar skarpt filosofin och har redan börja anamma den i litet som stort. Det är inte alltid lätt, men jag känner mig fånigare när ursäkterna dyker upp i huvudet. Och det är alltid en början. Ofta är det ju dessutom de minsta jordgubbarna som har den sötaste smaken.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>