Recension: Cardful, dina visitkort direkt i Evernote

I jakten på det perfekta sättet att hantera nya kontakter och visitkort har turen nu kommit till ios-appen Cardful. Cardful skannar (eller snarare fotar) visitkort, plockar ut informationen på med dem med OCR och gör dem sökbara. Allt synkat med Evernote.

När du fotat visitkortet du fått får du sätta små markörer i hörnen av visitkortet så rätar appen upp bilden. När kortet är fotat och inläst synkas både bild och text till ett förvalt anteckningsblock i ditt Evernotekonto.

Från appen kan du sedan direkt lägga in kontaktuppgifterna på visitkortet i telefonens adressbok.

Har du sedan tidigare skannat in visitkort som du sparat i Evernote kan Cardful söka igenom anteckningarna och plocka ut visitkorten som om du hade tagit bilden med appen själv. När jag testar går den lite bananas och läser in bilder som verkligen inte är visitkort. Så den funktionen kanske ska användas med viss försiktighet.

Sammanfattning

Cardful är en app som försöker hjälpa dig hålla ordning på dina kontakter. Men det funkar fortfarande bättre att fota och lägga in bilderna direkt i Evernote. Appen finns på Appstore och är gratis så länge du skannar färre än 10 visitkort i månaden.

Fördelar

  • Gratis
  • Direkt integration med Evernote och adressboken

Nackdelar

  • Läser inte svenska tecken
  • Mer än lovligt buggig

Betyg

2

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>