Plugga effektivt med Chegg flashcards

Av någon underlig anledning har jag gett mig sjutton på att jag ska lära mig Svenska regentlängden. När jag letade efter appar till min Iphone som kunde hjälpa mig sprang jag på Chegg Flashcards. 

Det är nog egentligen utvecklat för att lära sig glosor men funkar lika bra oavsett ämnesområde.

Metoden är egentligen det gamla hederliga ”skriv den svenska glosan till höger, skriv franska glosan till vänster och täck över”, fast med kort.

Du får den svenska glosan, eller i mitt regentlängdsfall, årtalen och så ska du kunna översättningen (eller kungen). Svep med fingret över kortet och du får det rätta svaret. Hade du rätt sveper du kortet uppåt, bommade du sveper du kortet nedåt.

När du gått igenom hela kortleken får du statistik över hur många rätt du har och hur fort du tog dig igenom kortleken.

Antingen gör du dina egna kort i din Iphone eller så kan du hämta dem från quizlet.com. Quizlet är en sajt med mängder av kort om högt och lågt. Det mesta är anpassat till amerikanska förhållanden men man kan hitta en del svenskt där också. Som min regentlängd till exempel.

Chegg Flachcards var det första och enklaste alternativet jag sprang på men det finns så klart fler alternativ som Flashcards+, Flashcards++ och gFlash+ Har du testat något av dem? Hur tycker du att det funkar? Berätta gärna i kommentarsfältet.

Annons:

2 tankar om “Plugga effektivt med Chegg flashcards

  1. Älskar det här betydligt mer än de andra. Betydligt snyggare och ”skönare” att använda. Har testat sex (6) olika, där Chegg varit helt klart bäst.

    ENDA jag saknar är att kunna synka med Quizlet.com så att allt jag skapar på Quizlet.com via datorn, går att synka med listan jag har/laddar ner i iPhonen.

    Någon som vet om just Cheggs funkar med detta?
    Flashcards vet jag gör det, men det är så hiskligt fult GUI.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>