Gömda krafter i Chromes adressfält

Chrome

Google Chrome är en kraftfull webbläsare. Den är fullproppad med trix som spar tid och kan göra dig mer produktiv.

Tidigare har vi skrivit om hur du gör egna sökmotorer samt hur du söker på en given sida direkt i adressfältet. Och just adressfältet innehåller en del dolda finurligheter som kan vara användbara. Låt mig visa några av dem.

Gör enkla beräkningar och konverteringar

Chrome adressfält miniräknare

När du snabbt och enkelt vill komma åt en miniräknare så hittar du en i adressfältet. Bara skriv in din beräkning och innan du hinner trycka på ENTER så har Google räknat ut det åt dig. På liknande sätt kan du göra enklare enhetskonverteringar. Till exempel ”50 miles = km”, prova själv.

Sök smart direkt på sajter via adressfältet

Chrome adressfält sök1

Vi har tidigare skrivit om hur du kan använda Google:s ”site”-operator i dina sökningar. Det gjorde vi här, men du behöver inte följa länken för det har blivit mycket enklare, och smartare. Om du vill söka på Wikipedia, eller IMdB som det gamla exemplet, börjar du bara skriva Wikip… varpå du till höger i adressfältet ser att du kan tryck på ”TAB” för att söka. Då ser det ut som på bilden nedan…

Chrome adressfält sök2

… och det är bara att skriva in ditt sökord och så kommer du till sidan med din sökning genomförd.

Sök även direkt på Google Drive eller Gmail

Med hjälpa av det äldre inlägget på detta ämne kan du även söka direkt på Google Drive eller Gmail. Följ instruktionerna och använd fölande sökvägar:

  • Google Drive: ”http://drive.google.com/?hl=en&tab=bo#search/%s”
  • Gmail: ”https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#apps/%s”

Dra och släpp länkar till adressfältet

Chrome adressfält dra/släppOm du som jag gillar genvägar så kan du i Chrome dra och släppa länkar i adressfältet. Du transporteras snabbt och smidigt till din destination.

 

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>