Mall: Koll på kvarten, arbetsvecka

För något år sedan delade vi med oss av mallen som vi kallar ”Koll på kvarten”. Enkelt beskrivet är det ett A4-ark som gör det lätt att hålla koll på vad man gör under en dag, kvart för kvart. Jag använder mallen flitigt på jobbet eftersom jag jobbar som konsult och fakturerar för varje kvart.

En kollega till mig (vi kan kalla honom Jacob, för det är så han heter) gillade mallen men tyckte att det inte fanns tillräckligt med plats att skriva anteckningar. Dessutom omfattar ”Koll på kvarten” sju dagar men Jacob behöver bara hålla koll på fem.

Så Jacob tog saken i egna händer och justerade vår mall så att den omfattar en arbetsvecka och har lite mer utrymme för anteckningar.

Nu är Jacob inte bara förbenat trevlig utan också generös så han delar gärna med sig av sin uppdaterade, eller förädlade version av koll på kvarten. Så är är den, vi kallar den ”Koll på kvarten, arbetsvecka”.

Ladda ned den här: Koll på kvarten Arbetsvecka

Annons:

4 tankar om “Mall: Koll på kvarten, arbetsvecka

 1. Hej! Skriver ni ut den och skriver för hand.
  Jag jobbar också som konsult, men tyckte till en början de var jobbigt att räkna ihop alla kvartar på en vecka. Ofta hade man missat någon. Så jag gjorde en excelmall som jag varje vecka gör en privotabell av för att slippa räkna själv och missa nått. Men då sitter jag vi datorn hela tiden så jag snabbt kan fylla i den.

  • Johannes Krunegård säger:

   Hej Hanna!

   Ja, jag skriver ut den och fyller i för hand. En färg för fakturerbar tid och en annan för intern tid.

   Ett tag gjorde jag också det elektroniskt med bland annat Toggl och Excel men jag har märkt att det funkar bättre för mig att hela tiden ha mallen liggande på skrivbordet. Då är det lättare att komma ihåg att fylla i vad man gjort.

   Dessutom upplever jag att det blir en extra kvalitetskontroll när jag räknar ihop kvartarna manuellt.

   / Johannes

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>