#068: Så hanterar du din disk

pbplay-2015Att diska är sällan roligt och därför ett tacksamt område att både förbättra och att prata om. Så i veckans podcastavsnitt gör Andreas, Johannes, Kajsa och Daniel precis det.

Längd: 12:29

Mer läsning och länkning:

 • Kajsa har skrivit om disk innan
 • Det Johannes läste om disk är från en presentation av Henrik Kniberg på konsultbolaget Crisp. Presentationen hittar du här och diskdelarna i den kommer från bild 28 (men läs gärna resten också – den är intressant).

Lyssna här:

 

Ladda hem: 068 – Så hanterar du din disk

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: https://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, eller genom iTunes.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.
 
<< #067: Tre tips från en struktör#069: Trello – vad är det? >>
Annons:

En tanke om “#068: Så hanterar du din disk

 1. Dubbla maskiner: Det som jag funderar över är varför två x diskmaskin är så attraktivt. Jag som har möjlighet att bygga in två stycken ser fortfarande inte hur det praktiskt skulle fungera. Istället ser jag riskerna 1) Att jag står med två fulla rena diskmaskiner. 2) Att allt inte får plats….. (eller att de går halvfulla). Så har ni verkligen funderat eller kör ni bara på 4-serviser? För att inte tala om ’var finns allt’-problemet. Ligger grytan i diskmaskin 1, 2 eller i skåpet?

  Att köra halvfulla maskiner: Även om jag själv är uppfostrad med snålhet tycker att det är sådana diskussioner som är intressanta ur ett produktivitetsperspektiv.

  Båda diskmaskiner används på jobbet: Det hade ju varit fräckt att köra schema på jobbdiskmaskinerna. T ex diskmaskin 1 startas 11:30 diskmaskin 2 startas 14:30.

  Familjen där alla diskar sitt eget porslin: Vem diskar kastrullerna…? ;)

  Skåp: Ni glömde nämna barskåpen från 70-talet. Det har inte allt för mycket med diskning att göra men: Det är köksskåp (ofta överskåp) med luckor på båda sidorna. På så sätt lastar man från köket (och diskmaskinen) och kommer snabbt åt dem från matplatsen på andra sidan köket. Se bild :) http://iloapp.trendgruppen.se/blog/blog?ShowFile&image=1296664550.jpg

  Kul lyssning!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>