#019: Hur laddar du batterierna på bästa sätt?

pbplay-vitbakgrundAndreas, Johannes och Daniel pratar om olika sätt att få tillbaka energi.

 •  Johannes har skrivit om avslappningsövningar i mobilen
 • Mindfulness-appen till iOS och Android
 • Daniel kopplar bort från mänskligheten, kort eller lång tid
 • Andreas väljer att inte göra saker och planerar för att ha frihet
 • Mobilförbud i kollektivtrafiken
 • Lagom lång semester
 • Öva på att slappna av
 • Ladda batterierna – ta inte bara ut dem


Längd: 13:33

Lyssna här: 

Ladda hem: 019 – Hur laddar du batterierna på bästa sätt?

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: https://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, eller genom iTunes.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.

 

 

<< #018: Evernote, vad är det egentligen?#020: Hittar du bland dina filer? >>
Annons:

3 tankar om “#019: Hur laddar du batterierna på bästa sätt?

 1. Lyssnar igenom era podcasts och funderar ofta över att ni så sällan refererar eller relaterar till andras behov. Som förälder kan man sällan prioritera tid så som ni beskriver; sätta sig på ett fik och fundera, spela tv-spel en helg, att helt enkelt prioritera egna behov först. Jag blir provocerad och undrar hur era familjeliv ser ut?

  • Johannes Krunegård säger:

   Hej Monica!

   Tack för din kommentar. Vi som gör podden har lite olika livssituationer och flera av oss, bland annat jag, är småbarnsföräldrar. Och jag är mycket medveten om att det inte blir mycket tid för sig själv som både yrkesarbetande och förälder. Men jag tänker lite som de säger på säkerhetsgenomgången på flygresor: ”Ta på din egen syrgasmask först, innan du hjälper dina barn”. Om inte jag är i balans och utvilad är jag inte någon bra förälder till mina barn. Så om jag ska sätta deras behov av en bra pappa i första rummet måste jag då och då också prioritera mig själv.

   Mycket handlar min strävan efter att vara effektiv om att få tid och energi över för att ägna mig åt saker som betyder mycket för mig, bland annat min familj. Därför vill jag till exempel att tvätten är så effektiv som möjligt, att mina pendlingsrutiner är så friktionsfria som det bara går och att min vardag är så beslutsfri som möjligt så att jag kan ägna mig åt min familj.

   Men jag är den förste att erkänna att det långt ifrån alltid lyckas. Våra tips och diskussioner handlar ofta om hur man borde göra snarare än hur vi ständigt gör. Vi ska tänka på att vara ödmjukare inför det.

   • Hej Johannes, tack för din respons! Förstår att det gynnar familjelivet att ha en struktur i vardagen och att vi alla behöver ”fylla på” för att orka. Men, min invändning var mer generell över att andras behov också påverkar agendan och vad som behöver prioriteras i livet, vilket sällan berörs i podcastens. Men, men, jag lyssnar vidare med stor behållning!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>