#015: Hur får man kontroll över all inkommande e-post?

pbplay-vitbakgrundAndreas, Johannes, Daniel och Michel snackar e-post och alternativ för att tämja den inkommande strömmen av mail.

Saker vi nämner i avsnittet:

 • Radera friskt
 • Boka tid med dig själv för att hantera mailen
 • Avanmäl dig från nyhetsbrev
 • Använd filter och etiketter
 • Minska mängden
 • Inbox Zero

Längd:  9:25 minuter

Lyssna här:

Ladda hem: 015 – Hur får man kontroll över all inkommande e-post

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: http://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, eller genom iTunes.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.
<< #014: Varför produktiv? Blir man inte bara stressad?#016: I vilken ordning betar du av din att göra-lista? >>
Annons:

2 tankar om “#015: Hur får man kontroll över all inkommande e-post?

 1. Jag har under den senaste veckan lyssnat igenom alla era poddar, så det är möjligt att jag skriver kommentaren på fel avsnitt, men jag måste bara tacka för det bästa tipset någonsin: jag får enormt mycket skräpmail och det är ett ständigt irritationsmoment att bläddra igenom och radera allt skräp i inkorgen varje dag.

  Så hörde jag det fantastiska tipset att lägga upp en regel i sin mail-klient om att flytta/ta bort alla inkommande mail som innehöll ordet unsubscribe. Eftersom det är vissa sådana nyhetsbrev som jag faktiskt VILL läsa så skapade jag en mapp som heter ”Att läsa när tid finns”. Jag gjorde sedan en regel som innebär att all e-post som innehåller ordet unsubscribe (här fick jag lägga till ganska många ord; avregistrera, avprenumerara, unregister etc) automatiskt flyttas till den mappen.
  Sedan har jag en gång om dagen gått igenom mappen ”att läsa…” och systematiskt klickat på avregistrera-länken i varje mail. Nu, två veckor senare, är min inkorg i princip helt fri från brus i form av skräpmail och det kommer inte heller lika mycket skräp i ”att läsa..”mappen.

  Ni har gjort en mailslav lite lyckligare – tack för det!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>