Ladda dina arbetsuppgifter med musik

Människan är en lättlurad varelse. Vi kan lätt lura oss själva att må på vissa sätt och göra vissa saker med hjälp av ljud, bilder och dofter.

Jag använder mig mycket av musik för att sätta mig i rätt stämning för det jag ska göra. När jag gör min veckogenomgång och blir fredagsfärdig lyssnar jag på Daft Punks liveplatta Alive.

När jag för ett antal år sedan började med GTD råkade den vara på vid en veckogenomgång och jag kände mig som en hypereffektiv robot som bara kastade iväg mail till höger och vänster. Nu ställer min hjärna in sig på veckogenomgångsläge så fort första låten går igång.

När jag skriver på Produktivitetsbloggen lyssnar jag alltid på Dave Brubeck, och det är samma trick där. När pianoklinket börjar strömma i lurarna börjar fingrarna gå över tangentbordet. Det är nog en bit kvar innan det är lika starkt präglat på mig som Daft Punk till veckogenomgången är, men jag är en bit på väg.

Det är en välkänd metod att använda musik som träningsmotivation. Men man får passa sig så att man inte väljer musik i ett för högt tempo. Öppnar du för snabbt kan resten av löprundan bli en pina.

När använder du musik för att komma i rätt stämning och bli produktiv? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Annons:

3 tankar om “Ladda dina arbetsuppgifter med musik

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>