Få ordning på nycklarna med Lego

På hallbänken innanför dörren, i jackfickor och i väskor. Aldrig verkar de där nycklarna vilja hålla hus på samma ställe och alltid är de på vift när det är bråttom. Nyckelskåp i all ära, men de fungerar enbart så länge de faktiskt används. För att slippa leta efter nycklarna kommer här ett lite annorlunda och kanske roligare sätt att hålla rätt på dem. Genom Lego.

Lego sägs brinna för barns kreativa utveckling genom lek och inlärning, och varför inte utnyttja detta på oss vuxna? Många legobitar är förborrade just för detta ändamål så det enda du behöver göra är att fästa en legobit med hål i på din nyckelring samt sätta fast en legoplatta på väggen. Precis som med Kinder överraskning så kan du med enkla medel uppfylla tre önskningar på en gång:

  • Upphängning
    Snabbt och enkelt kan du med ett klick hänga upp nycklarna när du kommer hem, samt samla alla nycklar på samma ställe.
  • Färgkodning
    Olika nycklar kan få olika färger på sig legobit för att på så sätt kategorisera dem. Rött för hemnycklar, grönt för förrådet, gult för garaget och så vidare, alternativt rött för pappa, blått för mamma och gult för grannen.
  • Inredning
    Du har också på ett finurligt sätt skapat en heminredningsdetalj som gör dig så där coolt unik som känns helt rätt. Alternativt nördig. För att trixa till det lite extra kan du dessutom fästa en legogubbe/-gumma ovanför respektive nyckels plats, för att kunna hålla koll på vems nyckel som är vems.

Som en bonus kan du dessutom fästa ett Lego-USB på knippan för att komplettera bilden.

Annons:

En tanke om “Få ordning på nycklarna med Lego

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>