Döda bananflugorna

Så här i rötmånadtider kan bananflugor vara ett problem. Bästa sättet att komma till rätta med det är att minimera möjligheterna för dem att hitta saker att äta, genom att städa oftare och inte ha frukt och grönt framme. Om invasionen trots detta är ett faktum finns det gamla husmoderstips att ta till för att organisera en massflugavrättning i hemmet.

Blanda ett par centiliter av något som flugorna gillar, exempelvis honung, med lite vatten och en droppe diskmedel i ett glas eller en skål. Flugorna dras till favoritmaten och drunknar när de ska äta då diskmedlet gjort att ytspänningen försvunnit.

Internet är inte helt överens om exakt vilket bete som fungerar bäst och vi på Produktivitetsbloggen har inte gjort omfattande tester inom området, men utöver honung föreslås ofta rödvin, öl, ättika eller vinäger, cola, sirap eller matolja.

Annons:

2 tankar om “Döda bananflugorna

  1. Jag är förvånad att ingen har föreslagit de ”riktiga” grejerna. Dvs radar och andra goa cancerframkallande sprayer ^^

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>