#185: Så får du ordning på din filstruktur

 Det är lätt att det blir rörigt bland filer och mappar. I veckans avsnitt pratar Johannes, Daniel och Andreas mappstrukturer, filändelser och sorteringar.

Längd: 21:11

Läs och lyssna mer:

Lyssna här:

Ladda hem: Så får du ordning på din filstruktur

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: http://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, alternativt genom iTunes eller Acast.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.
<< #184: Varför är du en bluff?#186: Hur vabbar du effektivt? >>
Annons:

2 tankar om “#185: Så får du ordning på din filstruktur

 1. Hej!

  Bra avsnitt! Ser dock att det finns tre saker att trycka hårdare på

  A) Säkerhet – Ni tar upp säkerhetsperspektivet med clouded, det var bra! När det gäller att ladda upp sin privatekonomi så har staten säkert redan tillgång till den informationen och när det gäller massuppsamling så är det för svårt att tolka våra handgjorda excel filer utan att manuellt tolka dem. Då hade jag nog varit mer orolig för mina privata bilder. Bra Daniel att ta upp betalalternativ och att läsa avtalen.

  B) Taggar – När det gäller anteckningar så kör jag evernote stenhårt. Där använder jag min taggstruktur och kanske är det lite förlegat med mappstrukturer? Med taggar så kan man just dela kakan på oändligt många sätt. Kanske handlar det trots allt om att ge sina filer bra namn ;) Eller så använder man bara apples inbyggda taggar som finns i finder.

  C) Saker i allmänhet – Återigen bra avsnitt men frågeställningen ”hur hittar jag mina elektroniska prylar” är nog värd att utforska. Hur hittar jag mina låtar i en oändlig spotify spellista? Hur hittar jag mina bilder i google photos om jag inte vet vilket år eller månad den togs? Självklart finns inte alla svar framme men att diskutera hur man ska hitta sina prylar nu när de inte är fysiska länge (varken prylar i bokhyllan eller filer på datorn) : )

  // Emil

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>