#172: Hur fasthåller man januaripeppen?

Nu när vi har kommit några veckor in på det nya året finns det risk att våra nyårslöften redan gått åt skogen. Hur fortsätter man egentligen med den där nya vanan när januaripeppen börjar falna? I veckans podcastavsnitt försöker Daniel, Andreas och Johannes besvara just denna lyssnarfråga med resonemang kring forskning, modeller och hur vi hanterar bakslag.

Längd: 16:21

Läs mer:

Lyssna här:

Ladda hem: Hur fasthåller man januaripeppen?

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: http://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, alternativt genom iTunes eller Acast.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.
<< #171: Två typer av effektivitet#173: Därför ska du ha en berömmapp >>
Annons:

2 tankar om “#172: Hur fasthåller man januaripeppen?

  1. Intressant! Ska hitta några lämpliga ”nystartspunkter” och skriva in i kalendern.

    Hittills i år går det dock lite för bra med mina nya vanor, på det sättet att kicken i att få något gjort och kryssa av på listan blir så stor att jag nedprioriterar annat. Vissa saker SKA ju inte vara effektiva. Att gå till lekplatsen med min två-åring är till exempel sjukt improduktivt och skapar noll mätbara resultat. Ändå är det mycket viktigare än att städa badrummet eller sortera jobbmejlen. Man kan förstås lura sig själv genom att skriva ”gå till lekplatsen” på sin lista så att man kan bocka av det sen – men det blir ett sorgligt sätt att leva sitt liv, och det är knappast bra för något barn att ses som en uppgift istället för en person.

    Så min utmaning just nu är att hålla min inre prestations-junkie i schack. Har för mig att ni gjort något podd-avsnitt om det, ska leta lite i arkivet.

    • Att gå till lekplatsen med tvååringen kanske skapar en trygg tvååring, vilket ger en smidigare vardag. Så på så vis kanske det ändå är ganska effektivt? =) Om inte annat får man lite kvalitetstid med barnen, livet går ju trots allt inte bara ut på att utföra prestationer eller bocka av saker på en att göra-lista.

      Vi har nog snuddat ämnet prestationer i många avsnitt men jag vet inte om vi har något enkom om det. Det kanske är dags att kör ett sådant avsnitt framöver. Jag sätter upp det på vår lista.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.